Er du en kafé-kløne?

Kafégjengere skal være riktig så sofistikerte. Føler du deg hjemme i urbanistenes fremste oaser, eller er du en skikkelig kafé-kløne?

Det er så deilig å gå på kafé. Andre fikser matlagingen, serveringen og oppvasken etterpå. Besøk i disse oasene er en helt nødvendig del av hverdagen for den urbane borger. Er du på hjemmebane i dette miljøet, eller gruer du for å trenge deg inn blant de unge og hippe kafégjestene i redsel for å bryte de uskrevne reglene? Ta vår test og se om du er en kafé-kløpper eller en kafé-kløne!

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

Fasiten finner du her.

Andre egentester fra DinSide Reise:

Eksplosiv utvikling

Den urbane kafévanker vet hva han bør og ikke bør gjøre. Gjør du?
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland
Den urbane kafévanker vet hva han bør og ikke bør gjøre. Gjør du?
Foto: Ragnhild Kjetland Foto: Ragnhild Kjetland Vis mer

Kafeer henger uløselig sammen med reiser til verdens storbyer. Hvem kan vel tenke seg en reisereportasje fra Paris, uten tips om kafélivet langs byens avenyer. I Norge har imidlertid kartet vært hvitere, selv om hver og en av oss konsumerer omkring 160 liter av den mørke væsken hvert år (ca. tre kopper per dag). Det bringer oss helt i verdenstoppen hva gjelder kaffeforbruk.

Tidlig på nittitallet kunne du knapt få kjøpt en espresso i norske byer. Nå er det kafeer og kaffebarer på hvert hjørne. Første kaffebar i Norge åpnet i Oslo i 1994. Siden den gang har utviklingen eksplodert. Nå kan til og med lille Sortland i Vesterålen skilte med sin egen kaffebar!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lang historie

Det første kaffehuset i Europa ble etablert i Venezia så tidlig som i 1647. London var ikke sene om å følge trenden, og i 1715 hadde britenes hovedstad hele 2.000 kaffehus hvor lærde og intellektuelle møttes over dampende krus.

I dag er kaffe verdens nest viktigste råvare. Kun olje omsettes for mer enn de brune bønnene. Så er da også kaffe verdens nest mest populære drikk – kun slått av vann!

Er du en kafé-kløne?

Nordmenn drikker mer kaffe enn noen andre i verden.
Nordmenn drikker mer kaffe enn noen andre i verden. Vis mer

Ble du en kløne i vår test? Ikke ta det så tungt. Tall fra Norsk Kaffeinformasjon viser at bare seks prosent av oss drikker den espresso-baserte drikken cappuccino mer enn tolv ganger i året. Men trenden peker i retning av at du nok bør gjøre deg mer kjent med denne kulturen om du ikke skal falle helt av kaffelasset. I 1991 hadde kun 15 prosent av oss noen gang smakt cappuccino. I fjor var dette tallet tredoblet!

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.