Er du en charterekspert?

Fra pyramider til playas, fra samba til cerveza. Pakketuristene kan snart besøke hele kloden selv fra lille Norge. Men hva vet du om charterreiser og charterreisemål?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Hurghada er et populært reisemål. Men hvor ligger det? Svaralternativer finner du i testen, riktig svar i fasiten.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk
Hurghada er et populært reisemål. Men hvor ligger det? Svaralternativer finner du i testen, riktig svar i fasiten.
Foto: Lars Brubæk Foto: Lars Brubæk Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Charterreisende er i enkelte kretser nesten like uglesett som campingturister. De er for uselvstendige til å reise alene, de klapper når flyet lander, de aner ingenting om stedene de besøker og tilbringer hele ferien ved bassengkanten med en drink i neven. En sannhet med store modifikasjoner, selvsagt.

Flere enn 500.000 pakkereiser er allerede solgt for denne sommeren, ifølge tall fra Aftenposten. I tillegg til de reisene som sikkert blir utsolgt de nærmeste ukene, betyr det at mer enn hver sjette nordmann antakeligvis vil legge ferien til det store landet Syden i sommer. Ingen liten gruppe mennesker med andre ord.

Uvitenheten råder

Likevel tyder ting på at mange pakketurister ikke vet alt for mye om stedene de skal besøke. Ser vi på brosjyrene og informasjonen charterselskapenes guider deler ut til sine kunder, er de tydelig beregnet på mottakere med heller begrensede forhåndskunnskaper.

Forøvrig kan vi også rapportere at flere av guidene vi har møtt neppe ville hatt vondt av å tilegne seg mer inngående kjennskap til stedene de arbeider.

Er du en av dem som kjenner alle fakta før du drar, eller er Syden samme smørja for deg? Sjekk dine charterkunnskaper i testen under.

Beklager – dette element er ikke lenger tilgjengelig.

 • Her finner du fasiten
 • .

  Mange reisemål

  Nordmenn har bestilt flere charterreiser enn noen gang tidligere foran denne sommeren. Og det er ikke få reisemål vi kan velge blant. Mer enn 40 land og stater kan du besøke ved hjelp av charteroperatørene. Hordene jakter på sol og badevann i velkjente land som Hellas, Spania og Thailand.

  Likevel kan charterturisme også handle om naturopplevelser og urbane reisemål der badevannet får mindre oppmerksomhet enn land og kultur. Irland, Kina og Libya er eksempler på land som finnes i katalogene til de store selskapene, og som neppe tiltrekker seg turisten med strandliv i blikket og cerveza i bakhodet.

  Finn ferietipsene her

  Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

  Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.