Er dette Thailands beste strender?

Svenske reisejournalister har plukket ut sine favoritter.

Fra maya Bay på Koh Phi Phi Leh. Foto: Tourism Authority of Thailand/www.tat.org
Fra maya Bay på Koh Phi Phi Leh. Foto: Tourism Authority of Thailand/www.tat.org Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går mot vinter her i Skandinavia, og da higer vi nordboere etter å rømme fra kulde og mørketid for å ligge på en palmestrand under solen.

Thailand er en slager for både nordmenn, svensker og dansker når vi skal velge vinterreisemål. Svenskene er kanskje spesielt ivrige etter å dra til Smilets land.

Dermed skriver svenske aviser drøssevis med reisereportasjer fra Thailand (et godt tips til deg som skal til Thailand og vil vite mer om hva du bør gjøre og hvor du bør dra). Nå har reisejournalistene i Expressen vært vågale nok til å lage en liste over de ti strendene som skal være Thailands beste. Kanskje det er på en av disse du skal ligge og sole deg i vinter?

Koh Nangyuan
På Koh Nangyuan ligger en fin liten sandstrand som er populær for dagsturister som kommer over fra naboøya Koh Tao.

Maya Bay
Denne bukten ligger på Koh Phi Phi Leh, og ble brukt som innspillingssted for filmen The Beach. Dermed er den ganske populær, men vel verdt et besøk, likevel.

Se fem prisvinnende thailandhoteller

Klong Nin
Koh Lantras vestre side har flere fine strender, men Expressen vil trekke frem Klong Nin. Hverken den eller nabostrendene er like folksomme som de to nevnt over.

Karon Beach er stor og har plass til alle, selv om den er veldig populær. Foto: Tourism Authority of Thailand/www.tat.org
Karon Beach er stor og har plass til alle, selv om den er veldig populær. Foto: Tourism Authority of Thailand/www.tat.org Vis mer


Karon Beach
Dette er en av Phukets større strender, og selv om mange bruker den, er det god plass. Her er et stort utvalg av restauranter, hoteller og aktiviteter å velge mellom.

Ao Yai
Denne stranden er en skjult perle som ligger på Koh Phayam, en øy i en ganske lite turistifisert øygruppe på grensen mot Burma. Ta båt fra Ranong, og prøv deg på surfing i de nybegynnerstore bølgene.

Nang Thong
Denne stranden ligger i Khao Lak, et stort charterturiststed. Stranda er flott, og omkranset av fine luksushoteller.

Phra Nang Beach
En pittoreskhvit sandstrand som omkranses av kalksteinsklipper. Ligger i Krabi, i gangavstand fra strandområdet som kalles Railey Beach.

Koh Kham
Denne lille øya ligger i en øygruppe like sør for Koh Chang, og har en vakker strand som er (var?) så og si uoppdaget. Her er ikke annet enn noen enkle bungalower, så dette er stedet for deg som bare vil slappe av med en god bok i solen.

Chaweng Beach
En klassiker på Koh Samui. Stranden er stor, men populær, så det kan bli trangt om plassen. Gode fasiliteter, og den er langgrunn, så fin for barnefamilier.

Tips til Thailand

Pattaya Beach
På Koh Lipe finner du Pattaya Beach. En fin sandstrand med ganske høy festfaktor i høysesongen.

Les mer utfyllende om de ti strendene hos Expressen.

Har du noen thailandske strender du vil anbefale? Skriv i debattforumet!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer