En uke i høysesong: 3.400 kroner

Tyrkia, Kroatia, Spania, Frankrike og Italia: Her kan du bo for under 5.000 kroner uken i høysesongen.

Publisert
Sist oppdatert

Frister det med Middelhavsferie, men ikke med chartertur eller små hotellrom? Da kan leie av feriehus være et godt alternativ - og det er fremdeles muligheter selv for deg som må reise i juli.

Vi gir deg fem eksempler på hva du kan få innen gangavstand til Middelhavet, for under 5.000 kroner i uka.

- Frankrike med med Côte d'Azur og Provence, sammen med kystområdene av Kroatia, er de mest populære områdene ved Middelhavet, sier Grete Sexe i Novasol til DinSide. Kroatia har hatt en veldig god vekst frem til i fjor. Vi ser også at Danmark booker mye bedre enn det har gjort på lenge, mens Sør-Europa er ganske det samme, fortsetter Sexe.

Tips ved feriehusleie:

Her er tips til ting å huske på om du skal ut på leiemarkedet for feriehus:

 • Les all dokumentasjon nøye; både kontrakt og eventuell annen informasjon som finnes i huskataloger eller på nettsider. Alt dette utgjør leiekontrakten, og er avgjørende for dine rettigheter.

 • Unngå store forskuddsbetalinger. Dersom du leier privat, er det lurt å sette forskuddsbetaling/depositum på sperret konto, slik at ikke pengene går tapt om utleier ombestemmer seg, eller går konkurs.

 • Ta vare på alle kvitteringer og all dokumentasjon.

 • Ved depositumsbetalinger; sjekk at du ikke skriver under på at utleier kan avregne for alt han måtte finne tjenlig.

 • Sjekk huset/leiligheten nøye ved ankomst, og reklamer skriftlig på leiestedet dersom det er noe som ikke er i henhold til avtalen. Ta gjerne bilder/video som bevis, og dersom utleier har stedlig representant; ta denne med til huset og vis hva du mener ikke er i henhold. Gi utleier en mulighet til å rette feilen.

 • Ikke la deg lure: Tips om leieforhold

  Få mest for pengene:

  • Jakt på de billige flybillettene først - du finner alltids et sted å overnatte. Sjekk flyselskapenes lavpriskalkulatorer til flere alternative områder hvor du kan tenke deg å feriere, og kryssjekk med leieprisene i de de aktuelle områdene.
  • Reis utenom fellesferien - da er det billigst. Noen utleiefirmaer gir deg også gratisnetter om du skal være to-tre uker.
  • Må du reise i fellesferien? Da kan det være penger å spare på å velge Kroatia fremfor de andre Middelhavslandene; I Kroatia har de ikke høysesongpriser før i august, så du kan spare nesten 30 prosent på å reise i vår fellesferie, fremfor i august.
  • Bo flere sammen. Dersom dere er flere familier som reiser sammen, kan dere tjene på å leie et større hus sammen.
  • Sjekk utenlandske priser. Det kan være penger å spare på å leie fra utlandet - du kan eksempelvis spare tusenlapper på å bestille feriehuset via en svensk aktør, kontra en norsk - pga. valutagevinsten. Ifølge britiske aviser, svikter britene den tidligere så populære feriedestinasjonen Spania - pga. finanskrisen - og prisene går dermed ned.
  • Lei feriehus i svenske kroner - spar tusenlapper
  • Prut! Leier du direkte fra privatperson, er det mulig å prute. Det er tross alt bedre med 4.000 kroner i inntekt enn ingen inntekt, selv om leieprisen egentlig er satt til 5.000.
  • Kampanjer og medlemstilbud? Mange av utleieselskapene kjører forskjellige kampanjer gjennom året; det være seg rabatter dersom du kjøper flere netter, lavsesongstilbud osv. Følg med i aviser og på nettsidene til utleieselskapene. Sjekk også om du kan få rabatt i kraft av medlemskap i forskjellige organisasjoner; Novasol gir for eksempel rabatt til NAF- eller OBOS-medlemmer.
  • Husk også muligheten for restplasser. Veldig mange av feriehusselskapene har restplasstilbud på objekter som de ikke har fått leid ut. Men da må du ha is i magen og vente til nært opp til avreise, og du kan ikke være superkresen med tanke på standard og beliggenhet; du vet jo ikke hva du kan få så nært opp til avreise. Men flere og flere benytter seg av muligheten til å kjøpe restplasser, og det vil si at flere og flere hus er ledige nært opp til avreise. Sjekk sommerhusfirmaenes nettsider for restplasstilbud./li>
  • Revurder dine krav til standard. Kan du se mellom fingrene på at det ikke er eget svømmebasseng i hagen og boblebasseng i velværerommet, kan du redusere ukesleien betraktelig. Du betaler mye for høy standard.
  De beste familieanleggene ved Middelhavet

  Fem under 5.000

  Foto: Novasol
  Foto: Novasol Vis mer


  Italia
  Villa Patrizia - Marina Di Butera
  46 kvadratmeter leilighet med ett soverom, og sengelasser til fire. Leiligheten ligger i stor villa med felles have og terrasse. 300 meter til stranden, 5 km til butikk/restaurant. 15 km fra byen Licata på Sicilias østkyst.
  Pris: 4.690 kroner for en uke fra 11. juli.
  (Novasol)

  Foto: Dancenter
  Foto: Dancenter Vis mer


  Frankrike
  Banyuls Sur Mer
  31 kvadratmeter stor leilighet med ett soverom og fire sengeplasser. 200 meter til strand, butikk, restaurant. Landsbyen Banyuls Sur Mer ligger rett ved grensen til Spania.
  Pris: 4.846 kroner for en uke fra 11. juli
  (Dancenter)

  Foto: Finn.no
  Foto: Finn.no Vis mer


  Spania
  Villas Marinas
  Enebolig med tre soverom og åtte sengeplasser. Eget basseng i hagen, stor takterrasse og gangavstand til stranda. Beliggende i Torrevieja på Costa Blanca.
  Pris: 5.000 kroner for en uke i perioden fra 6. til 19. juli.
  (Finn.no)

  Foto: atraveo.de
  Foto: atraveo.de Vis mer


  Kroatia
  Danijel, Dalmatia
  33 kvadratmeter leilighet i villa 50 meter fra stranden. Ett soverom og soveplass til fire. 6,5 kilometer til butikker og restauranter.
  Pris: 396 euro (3.419 nok) per uke i perioden 11. juli til 22. aug.
  (atraveo.de)

  Foto: Finn.no
  Foto: Finn.no Vis mer


  Tyrkia
  Jasmin Villa Park
  140 kvadratmeter leilighet med tre soverom og soveplass til seks. Beliggende øst for Alanya by, en kilometer fra stranden.
  Pris: 3.000-4.000 kroner per uke
  (Finn.no)

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer