En praktisk guide til Cuba

Stor, annerledes og spennende. Hva bør du tenke på når du reiser til Cuba? DinSide Reise har vært der og gir deg en praktisk guide.

Kontrastene på Cuba er store. Hvordan vil turismen virke inn på landet?
Kontrastene på Cuba er store. Hvordan vil turismen virke inn på landet? Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er selvsagt mulig å reise til Cuba på egenhånd. For eksempel i forbindelse med opphold i Mellom-Amerika. Men enklest er det kanskje å benytte charterselskapenes tilbud om direkteflyvninger. Øya har blitt en stor suksess hos de charteroperatørene som arrangerer reiser hit. Spennende historie, fantastisk klima og nydelige strender tar sin del av æren for det. Hva skal du tenke på når du reiser til et slikt reisemål?

Stor og annerledes

Cuba skiller seg selvfølgelig radikalt fra de andre øyene i Karibien. 50 år med kommunisme er det viktigste stikkordet. Cuba er i tillegg den desidert største øya i Karibien med sine 111.000 kvadratkilometer. (Kart kan du se 13079>her. Det bor ca. 11 millioner mennesker på øya, bare i Havanna bor det i overkant av tre millioner.

Cubanske glimt

Hva skjer med kommunismen når det årlig kommer 15 millioner turister?
Hva skjer med kommunismen når det årlig kommer 15 millioner turister? Vis mer

Cuba skiller seg fra de fleste andre reisemål. Som den siste gammeldagse kommunistiske bastionen i verden er ikke denne karibiske perlen helt som andre perler. De fleste kjenner vel grunnprinsippene i 12239>kommunismen, men Cuba er et av de få stedene hvor den fortsatt er ledende. Det første man merker når man ankommer øya er de utpregede kontrollfunksjonene. Allerede på flyplassen er de strenge på 12243>visum som skal inneholde alle personlige opplysninger, og de tar seg meget god tid på å gjennomgå passet ditt.

I denne artikkelserien kan du lese mer om geografien på Cuba. Øya er lang, men vet du hvor lang kystlinjen egentlig er? 12241>Klimaet er behagelig. Hvor mange soldager tror du øya har i året? Hva er mest utbredt av Voodoo og kristendom? Vi gir deg tips om cubanske cocktails, det cubanske kjøkkenet, visum, valuta og shopping. Alle svarene ligger gjemt i linkene til høyre! God reise!!

13079 TARGET="_top">KART OVER KARIBIEN (klikk her)

Vil du lese mer om DinSides besøk i april, klikk 9358 TARGET="_top">her!

Reiselyst?

Vil du selv ut på tur? Ta en titt i vår oppdaterte restplassoversikt. For å se hva andre synes om ditt reisemål, eller for å komme med dine egne meninger – sjekk Din Reiseguide. Pass også på å send inn dine beste feriebilder og reisehistorier til vår store Sommerkonkurranse der du kan vinne reisebøker, en reise og fotoutstyr.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!