En mangslungen verden

Penisfestival med sake, lenestolrace og magiske dager i Portugal. DinSide Reise rapporterte i året som gikk ikke bare fra klodens mest spennende steder, men også de mest absurde begivenheter. Vi konkluderer med at verden neppe står til påske.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Påske i Antigua. 
Foto: Geir Andreas Wangsmo Foto: Geir Andreas Wangsmo
Påske i Antigua.
Foto: Geir Andreas Wangsmo Foto: Geir Andreas Wangsmo Vis mer

I mars i år skrev vi om den japanske byen Kamokis spesielle penistradisjoner, den årvisse fruktbarhetsfestivalen.

- I Komaki er vi virkelig stolte over penisfestivalen, den er meget berømt. Mange tror at festivalen handler om sex, men det er feil – her feirer vi kun penisen, sier innbygger Takahiro Awata til nettmagasinet WhatsGoingOn. Klikk her for å lese reportasjen fra den japanske festen.

Med styrthjelm

Spenn fast skiene og bli med på møbelrace i skibakken. For trettiende gang ble The Furniture Race arrangert i Montana, og her er eneste krav til ferdigheter at du er 21 år og har styrthjelm. Rokokko-kommode eller barkrakk går for det samme, så lenge du kommer deg raskt ned bakken.

Blir dette for tørt for deg? Da kan du heller satse på badekarrace i Canada. En våt men renslig sport…

DinSide tipset deg også om at David Copperfield ville krympe seg ned til seks centimeters høyde, og sende en av tilskuerne til Hawaii. Hvor og når dette skjedde kan du lese om her.

Fargerik feiring

Stadig flere nordmenn velger ukjente stier og dristige destinasjoner når de reiser på ferie. Flere besøker det tidligere borgerkrigsherjede Guatemala, og vi var med da det latinamerikanske landet feiret påske. Hvert år vandrer en religiøs prosesjon – slik som i mange katolske land – gjennom den vesle byen Antigua. De brostenslagte gatene er dekket av tepper laget av blomster og farget sagmugg. Byens innbyggere deltar i å lage teppet som henter motivene fra påskeevangeliet. Når prosesjonen av kirkens menn og kvinner passerer med sine sorte kapper akkompagnert av melankolsk musikk, blir teppene ødelagt. Reportasjen fra de vakre påskehøytidlighetene i Guatemala finner du her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kikkere

Den som ingen penger har kan likevel nyte tropiske strender, heftige storbygater og brasilianske hager. Webkameraene blir flere og flere, og hele verden kan nå hentes like inn i stuen. Da vi skrev om webkamerafenomenet i vår Godt-på-nett-serie så vi direkteopptak fra en brasiliansk strandfest og gateliv på Champs Elyssé. Det mest absurde var likevel drosjeturen i Berlin. På vår testdag fulgte vi i vår berlindrosje et smilende brudepar fra vielsen på rådhuset til festen. De stadig økende antallet webkameraer bekrefter at kikkerne blant oss er mange.

Andre snålheter? Les om de mest harry reisemålene.