En kjappisguide til Cannes

Côte d'Azur har lenge vært et populært reisemål blant de rike og berømte - og hver vår kulminerer det hele i et stjerne- og mediesirkus uten sidestykke på denne siden av Atlanteren. Cannes har imidlertid mer å by på - her er vår lille kjappisguide til filmbyen på den franske rivieraen.

Grotesk glitter og glamour

 1. En kjappisguide til Cannes


Fakta om Cannes:

Beliggenhet: På den franske rivieraen - mellom Nice og Antibes.
Valuta: Euro.
DinSide Reises Valutakalkulator.
Språk: Fransk
Klima: Fuktig sjøklima, varme sommere, tildels sure vintre.

Se og gjøre

 1. Stranden: - Sole seg, bade, se og bli sett... Stranden er delt opp i separate områder, alle med egen fargekode, og du betaler for å oppholde deg der med mindre du er gjest på et av hotellene som ligger på andre siden av strandpromenaden. Gratispassasjerer kan gå til den oransje sonen, som ligger ved Palais des Festivals.
 2. La Croisette: Den berømte strandpromenaden er Cannes' hovedpulsåre - og også et ypperlig sted å se og bli sett. Slå deg ned på en av fortauskaféene, eller gå rolig frem og tilbake på croisetten - her skynder man seg ikke - man spankulerer.
 3. Casino: Kanskje ikke like stor galskap som i Monte Carlo og Monaco, men det er her de store gutta samler seg om kvelden. Spill, nyt og hygg deg - men husk å ikke satse mer enn du har råd til å tape!
 4. Tour du Suquet: Fra det gamle klostertårnet ser du utover kysten og ut til Îles de Lérins. (Den historiske mannen i jernmasken ble holdt til fange på en av disse øyene - og senere udødeliggjort av Alexandre Dumas' penn.) Alternativt kan du hoppe på en ferge ut til disse øyene. Her er det rolig tempo og show-off faktoren virker langt fjernere enn den 25-minutter lange fergeturen.
 5. Festivaler: Fra den berømte filmfestivalen - til golffestivaler, seilregattaer og den amerikanske festivalen, som selvfølgelig starter 4. juli.
  Les mer: Festivaler i Cannes, Engelsk nettside

Kjøpetips

Rue de Antibes er Cannes' store handlegate. Her finner du alt fra billigkjeder som Morgan de toi og Zara til mer eksklusive boutiquer. Gode shoppetips er de klassiske franske- og Provence-suvenierene; fargerike stoff, duker, parfyme, tørket lavendel, god olivenolje og eddik, ost, vin... og Herbes de Provence krydder.

Slik reiser du hit

Både Norwegian og SAS Braathens flyr direkte til Nice fra 599 kroner hver vei. Flere av turoperatørene, som Star Tour og Solfaktor Pluss har også gode tilbud på både langhelger og lengre opphold i den lille franske byen.

Nyttige adresser:

Turistkontor i Cannes:
På nett: www.cannes.com

 • Palais des Festivals et des Congrès
  Esplanade Georges Pompidou
  Tlf: +33 (0)4 92 99 84 22
  Fax: +33 (0)4 92 99 84 23
  Email: tourisme@semec.com
  Åpen: Alle dager, fra 9-20 i sommersesongen, 9- 19 om vinteren
 • SNCF Station - føste etasje
  Tlf: +33 (0)4 93 99 19 77
  Fax: +33 (0)4 92 59 35 11
  Åpen: mandag - fredag, fra 9-19
 • Cannes La Bocca
  1 rue Pierre Sémard
  Tlf: +33 (0)4 93 47 04 12
  Fax: ?33 (0)4 93 90 99 85
  Åpen: Alle dager fra 9-19 i sommersesongen, tirsdag - lørdag 9-12 og 14.30-20.30 om vinteren.