Bikinibarista Amber forteller journalist Dori Monson hvordan det er å servere folk kaffe i bikini.  Foto: Mynorthwest.com
Bikinibarista Amber forteller journalist Dori Monson hvordan det er å servere folk kaffe i bikini. Foto: Mynorthwest.comVis mer

En kaffe med kløft, takk

Kaffebarer slår tilbake mot finanskrisen ved å ha baristaer i bikini.

Hva gjør en stakkars kaffebar når kundene uteblir og inntektene minker? Kler av de kvinnelige ansatte, selvsagt!

Så enkelt, og så genialt kan det gjøres. En rekke kaffebarer i USA har tatt grep, og lokker til seg kunder ved å ha veldreide kvinner kledt i bikini bak kaffedisken.

Only in America, tenker du kanskje. Men neida. Nå har nemlig kaffebarkjeden Bikini Espresso planer om å åpne for franchising i Storbritannia, Frankrike, Russland og Spania, også.

Hovedkriteriet for å få jobb i en av Bikini Espressos kaffebarer? Du trenger ikke egentlig være så god på å lage kaffe.

- Du må se bra ut i bikini, sa eier Gary Gillett ifølge The Sun.

- Vi kan lære jentene hvordan de lager kaffe, men vi kan ikke lære dem hvordan de ser bra ut i bikini, sa Gillett filosofisk.

Det er ikke bare Bikini Espresso som har baristaer i bikini, og fenomenet er heller ikke nytt. Det dukket opp for noen år siden. Men i disse finanskrisetider er det flere kjeder som hopper på bølgen og skreller av baristaene klærne.

Under ser du en ganske fersk video der en av bikinibaristaene som jobber i en kaffebar i Seattle blir intervjuet.

- Flertallet av våre kunder er selvsagt menn, sier bikinibarista Amber, som innrømmer at hun bruker kroppen sin til å selge kaffe.

Artikkelen fortsetter under annonsen