En hund etter cabriolet

Det er nesten så vi hører gatelydene og italiensk musikk gjennom denne ukens vinnerbilde fra Toscana. Vinnerskribenten gir en underholdende beretning om sin reise til Cuba i sommer.

"Bella Fido elsker å ligge over i svingene" har fotografen kalt dette bildet.
Foto: Rune Olafsen Foto: Rune Olafsen
"Bella Fido elsker å ligge over i svingene" har fotografen kalt dette bildet.
Foto: Rune Olafsen Foto: Rune Olafsen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Så er det over for denne gang, siste runde i årets sommerkonkurranse er opp og avgjort. Gjennom ni uker har vi kåret dere leseres beste bilder og reiseberetninger, og ukevinnerne har blitt belønnet med danmarkscruise eller Hunderfossen-opplevelser. Nå er det bare finalen som gjenstår – og de heldige finalevinnerne vil få et reisegavekort pålydende 5.000 kroner.

Bella Fido elsker å ligge over i svingene

Denne ukens vinnerbilde er knipset av Rune Olafsen fra Oslo, og gir et lite glimt av dagliglivet i Firenze, Italia. Om bildet skriver Olafsen:

- Under en rundreise i Toscana, kom jeg til Firenze og selvsagt måtte byen oppleves med kamera i hånd. Gikk bort til en av de mange fine kirkene og nøt stemningen rundt det hele. Da kom det en eldre man syklende med en liten hund oppi en kurv på styret. Han parkerte sykkelen foran kirken, satte hunden på bakken og gikk en tur med den. Hans blide vesen og hunden gjorde at han fikk masse kontakt med menneskene rundt ham. Etter en stund gikk han tilbake til sykkelen og hunden småtrippet og bjeffet – tydelig ivrig etter å komme oppi kuven igjen. Mannen smilte, satte hunden oppi kurven og hunden logret svært så fornøyd. For den var det kanskje som oss – syntes at det var herlig å kjenne vinden i håret i en åpen "cabriolet" i den deilige sommervarmen, mens dens beste venn styrte. Denne fine harmonien mellom den gamle mannen og hunden er det jeg husker best fra Firenze. Som tittel på bilde synes jeg følgende passer bra …
"Bella Fido elsker å ligge over i svingene …"

Artikkelen fortsetter under annonsen

 • Se vinnerbildet i stort format her.
 • Mye å se på for liten og stor.
Foto: Iren Grøstad Foto: Iren Grøstad
  Mye å se på for liten og stor.
  Foto: Iren Grøstad Foto: Iren Grøstad Vis mer

  Gode sommerminner

  Selv om det ikke tok førsteplassen, falt vi også for bildet av den lille gutten og bestefar. Tid med besteforeldre er nok et typisk sommerminne for mange små rundt om i landet. Fotografen er Iren Grøstad i Spikkestad, som forteller at bildet er tatt på Asdøltjern i Lier, og viser lille Even som skal ut og se på sauene sammen med bestefar.

  Palmesus i Cuba

  Vi har fått mange gode reiseartikler denne uken, og det var vanskelig å plukke ut en vinner. Til slutt falt valget imidlertid på Jonathan Skaares beretning fra Cuba. I sommer leide han et hus i Guanabo for 120 kroner uken. Gjennom reiseskildringen får vi være med på Cubansk sigarfabrikk, på ekskursjon langs landeveien med spennende hendelser, og til Havanna.

  - Guanabo ligger cirka en time fra hovedstaden, og har en strand som får Jærstrendene i Rogaland til å ligne på byggeplasser. Her er for øvrig lite turister, kun noen tyskere og italienere hvis eneste mål er å få snoppen sin behandlet som en smørbukkaramell. Slike mennesker skal vi imidlertid komme tilbake til etter hvert, skriver Jonathan Skaare.

 • Du kan lese hele reiseskildringen her.
 • Premiene og konkurranseregler


  Mer om sommerkonkurransen og hvilke regler som gjelder, finner du her. Star Tour er hovedsponsor i sommerkonkurransen.

 • Neste uke kåres de endelige vinnerne blant ukevinnerne og enkelte utvalgte juryfavoritter. Både bilde- og artikkelvinner får et gavekort fra Star Tour til en verdi av 5.000 kroner.

 • I juryen sitter ansatte fra DinSide og Star Tour.

  Tidligere ukevinnere

  Tidligere har vi fått glimt av en papegøye med matvett, tåkete sommer-Danmark, solnedganger, hytte- og strandliv. Her vil du også finne vinnerartiklene som spenner fra studieliv på Bali, til sydenreiser med småbarn.

 • Aliens?

 • Krokketmesteren

 • Tid for softis

 • Eksotisk solnedgang

 • Sommer i tåkeheimen

 • Baby-blinkskudd fra Anse Petit

 • Sykkelspor i sanden

 • Blinkskudd av barberen
 • Trenger du mer inspirasjon? Sjekk noen av bildene som kom inn i fjor.
 • Ut på tur?

  I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

  Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.