En hjelpende shoppinghånd

Skal du handle nytt julebordsantrekk, men vet ikke hvor du skal lete? Finne tjue gaver men vet ikke hvordan du skal greie det med tre misfornøyde unger og en utålmodig mann hengende i skjørtene? Du kan få hjelp til det meste for å takle handlemaset før jul.

Slapp av med avisa og en kaffekopp, og la andre gjøre jobben.
Slapp av med avisa og en kaffekopp, og la andre gjøre jobben. Vis mer

En hjelpende shoppinghånd

 1. Lei en shoppingkonsulent

Din mening:

Kunne du tenke deg å få hjelp av en personlig shopper/
shopping-
konsulent? (Avsluttet)
Ja(72%) 147
Nei(28%) 57
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Hvorfor ikke sette bort garderobehandlingen til andre, eller kanskje heller parkere mann og barn og ta runden alene?

Kjøpshjelp

Hollywoodkjendisene har gjerne en, men i lille Norge er det ikke så utbredt - men "personal shoppers" finnes også her. En "personal shopper" hjelper deg med å lete fram en garderobe etter ditt behov. Du kan leie en veileder på timebasis fra rundt 500 kroner timen. Det hender også at store kjøpesentre rundt Oslo har kampanjer hvor du kan få hjelp av en personlig shopper, eller shoppingkonsulent.

>> Vi har snakket med personlige shoppingkonsulenter i Norge. Se hva de kan tilby og hva det koster å søke assistanse.

Personal shoppers

Selv om det blir mer og mer vanlig med shoppingkonsulenter også i Norge, er det et noe større marked i utlandet. Du finner gjerne personal shoppers på store og eksklusive shoppingsentre - som eksempelvis på Harrods, Harvey Nichols og Selfridges i London, men også i København er det hjelp å få.

Her kan du leie personal shoppers:

 • Harrods, London: Her kan du sitte i ro og mak og drikke og spise gratis mens en konsulent hjelper deg med å finne fram til det du ønsker å handle; det være seg kjøkkenutstyr, bursdagsgaver eller klær. Tjenesten må forhåndsbestilles. Les mer om dette tilbudet på Harrods' nettsider.

 • Harvey Nichols, London, Edinburgh, Leeds, Manchester, Birmingham: En personlig assistent blir med deg rundt i varehuset og finner varer som kan være interessante. Så trekker dere dere tilbake til en egen avdeling, hvor du kan prøve klær i mer private omgivelser. Noen av varehusene som tilbyr dette, har også egne dusjer, til fri benyttelse for deg som måtte bli svett av shoppingen. Tjenesten må forhåndsbestilles. Les mer på Harvey Nichols nettside.

 • Selfridges, London: En personlig shopper er med deg rundt i varehuset og leter fram akkurat det du er ute etter. Avtale må forhåndsbestilles. Kontaktinformasjon på Selfridges nettside.

 • Magasin du Nord, Danmark: I varehusene i København og Aalborg kan du få hjelp av en personlig stylist til å finne fram til en garderobe som passer deg. Det koster 300 danske kroner for en time i butikkens åpningstid, som refunderes dersom du handler for mer enn 1.000 kroner på denne timen. Du kan bestille avtale via Magasin du Nords nettside.

Juleshopper

Synes du det er slitsomt med julegavehandelen og vet aldri hva du skal kjøpe? Hvorfor ikke leie en personlig juleshopper som kjøper og pakker gavene for deg? Alt du trenger å gjøre er å skrive på gavelappen og legge pakken under juletreet.

Ideen om personlige juleshoppere kommer opprinnelig fra USA, og har også nådd nordiske breddegrader. På Magasin du Nord i København tar du deg ganske enkelt frem til servicesenteret på kjøpesenteret, leverer en liste der du oppgir størrelser og prisnivå - og så setter du deg og slapper av med en kopp kaffe og venter på å få årets julegaver levert i poser, ferdig pakket og klar til å gi bort.

Barnepass

De fleste som har forsøkt å handle effektivt med barn, vet at det egentlig er en selvmotsigelse. Det vil definitivt gå mye raskere om du kan handle alene. Flere handlesenter har tatt konsekvensen av dette og tilbyr barneparkering. Her er noen eksempler i Norge:

 • Sandvika Storsenter, Sandvika ved Oslo: Barnepark med barnepass i senterets åpningstider. Det koster 35 kroner for inntil to timer. Tilbudet er populært, spesielt på lørdager, så det lønner seg å være tidlig ute.

 • Zitrus på Solsiden, Trondheim: Innendørs leke- og aktivitetssenter med mulighet for barnepass i opptil to timer. For barn mellom tre og fem år koster det 120 kroner timen, for barn over fem år koster det 100 kroner timen. Lekeparken har åpent fra 10 til 20 alle dager.

 • Ikea: Lekeland med barneparkering på alle Ikeas varehus. Aldersgrensene oppad varierer, men barnet må i alle fall være tre år. Sjekk med det aktuelle varehuset.

Manneparkering

Det letter ikke akkurat shoppingen å ha en lei og surmulende mann på slep. Baren NOX-Bar i Hamburg har funnet løsningen på dette for handleglade kvinner: De tilbyr "Männergarten" - eller manneparkering hver lørdag. De startet opp tilbudet i fjor høst, og det er fremdeles godt besøkt.

Alexander Stein ved NOX-Bar forteller til DinSide at det hver lørdag er rundt 20 kvinner som overlater sin mann eller venn i hendene på NOX-Bars ansatte, mens de selv får gjort unna shoppingen. Det har vært liknende tilbud i andre tyske byer, som Køln, Berlin og München, men Hamburgs tilbud er det eneste vi har greid å spore opp som er i drift i dag.

Du betaler ti euro, og mannen får middag, øl, tilgang på sportssendinger og aviser og blader, og underholdning av et par spesialtrente vertinner.

 • Les mer om manneparkeringen her
 • Foto: Seven Dials
  Foto: Seven Dials Vis mer


  Bærehjelp

  Det er slitsom å handle, og ekstra slitsomt blir det om du må bære alle handleposene selv - det blir jo faktisk tungt etterhvert. I handleområdet Seven Dials i London kan du låne en sjarmerende posebærer helt gratis, som i tillegg til å bære alle handleposene dine også er hyggelig nok til å komme med komplimenter og søte kommentarer. Og mot slutten av handlerunden sørger han for å få deg og handleposene vel inn i en drosje så du kommer deg lett hjem.

  Lei en sjarmerende posebærer

  >> Vi har snakket med personlige shoppingkonsulenter i Norge. Se hva de kan tilby og hva det koster å søke assistanse.