En guide for lite

En guide og femti personer på spesialreise til Egypt ble i meste laget for det norske paret. Nå vil de erstatning for forringet feriereise.

Klag på reisen når den ikke holder mål.
Klag på reisen når den ikke holder mål. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I Star Tour-katalogen stod det at kun 30-40 personer får adgang til å delta på selskapets temareiser. Vel fremme på temareise i Egypt viser det seg at hele 50 mennesker hadde fått plass.

- Det var umulig å høre guiden når man havnet bakerst i køen. Utbyttet av reisen ble liten, sier paret ovenfor Star Tour.

Større grupper

Star Tour vil ikke imøtekomme det misfornøyde parets krav om erstatning.

- I den utstrekning det er mulig, begrenses deltakerantallet på rundreisene til 40 personer. I enkelte perioder vil det imidlertid bli gjort unntak dersom etterspørselen etter reiser er spesielt stor. Reiselederen har nærmere 15 års erfaring som reiseleder og guide. Hun er godt vant til å håndtere store grupper.

Reklamasjonsnemnda for selskapsreiser har behandlet tvisten. De peker på at det i Star Tours temareisekatalog fremgår at antallet deltakere på reisene er begrenset til 40 personer. På denne temareisen var det 25 prosent flere deltakere. Samtidig trekker nemnda frem pakkereiseloven § 6-1. Avtalen omfatter pakkereisen slik den fremgår av bestilling og bekreftelse, informasjon gitt i turarrangørs katalog. Reklamasjonsnemnda konkluderer med at de to misfornøyde turistene får et prisavslag på 2.000 kroner.

Skrekkferie?

Var flyet to dager forsinket? Var hotellet langt fra like lekkert som på det fine feriekatalogbildet? Regnet det? Les mer om hvordan du klager på charterreisen og hva du kan klage på. DinSide Reise skriver jevnlig om aktuell reisejuss: Les mer i denne artikkelsamlingen.

Ut på tur?

Vi har mange nyttige verktøy for deg som skal ut på reise:

  • Restplasslisten er stedet for deg som er ute etter billige reiser. Her finner du charterselskapenes restplasser på ett sted.
  • Reiseguiden gir deg tips og råd til ting å se, godt å spise og steder å besøke – eller ikke besøke. Rådene kommer fra de som kjenner stedene best, nemlig turistene selv.
  • Fergeguiden er for deg som skal vannveien til Danmark, Tyskland eller Storbritannia. Her kan du finne ut hvem som seiler hvor, og til hvilken pris.
  • Valutakalkulatoren gjør de vanskelige regnestykkene for deg.

  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!