Noen får til å sove i vanlige flyseter, men enda lettere er det hvis man får lagt seg ned. Foto: colourbox.com
Noen får til å sove i vanlige flyseter, men enda lettere er det hvis man får lagt seg ned. Foto: colourbox.comVis mer

En "flyseng" for 750 kroner

Flyselskap vil selge tomme flyseter billig til passasjerer som vil ha et ekstra sete.

Ingen som sitter på økonomiklasse synes det er stas å tilbringe timer i ubehagelige seter. Nå ryktes det at flyselskapet Air New Zealand vil gjøre det mulig å betale ekstra for å kunne strekke seg ut.

Flyselskapet har planer om å tilby passasjerere eventuelle tomme seter på flyet. Slik vil en passasjer kunne sikre seg nabosetene også, og dermed legge seg nedpå og slappe av i løpet av flyturen. Det skriver Sydney Morning Herald.

Air New Zealand har ikke bestemt hva dette skal koste, men luftfartsanalytiker antar at cirka 750 kroner er en sannsynlig sum. Det vil i tilfelle kunne gi flyselskapet 308 millioner kroner i ekstrainntekter i året.

Dette nye tilbudet kommer i forbindelse med en relansering av interiøret ombord Air New Zealands fly. Setedesignen vil være annerledes enn på vanlige økonomiklasser. Det sies at økonomisetene vil kunne skli helt frem til seteryggen foran, og armlenene løftes vekk, slik at to seter kan slås sammen og bli en flyseng. Disse flysengene vil ikke bli like flate som flysengene mange flyselskaper har på første klasse i dag, men vil likevel gi passasjerer bedre komfort og mulighet til å ta seg en lur.

Leter etter det optimale flysetet

Flyselskaper over hele verden sliter økonomisk, og dermed er jakten på nye måter å tjene penger på i full gang. Selv om Air New Zealand ikke vil bekrefte at de skal installere slike nye seter, innrømmer sjefen for selskapet at å kunne tilby økonomipassasjerer liggeseter er "den hellige gral" for flybransjen.

Hvordan er ditt drømmeflyselskap? Se om du er enig i denne beskrivelsen.

DinSide har tidligere vist dere bilder av en helt ny type flykabin, der setene er plassert inntil veggen, og ser ut som klappseter. Disse setene sparer plass, og er lettere enn vanlige flyseter, noe som reduserer drivstofforbruket. Men særlig komfortable ser de ikke ut.

Enn så lenge får vi flypassasjerer ta til takke med flysetene som de er. Og husk at dersom flyet du sitter på ikke er fullt, er det fritt fram å flytte seg til seteraden som er helt tom, og strekke seg ut over hele dens lengde. (Merk at noen flyselskaper kanskje ikke lar deg få lov til dette dersom den ledige raden er en med ekstra benplass, der billettene koster mer enn vanlige økonomibilletter.)