En ferie er bra for forholdet

Det mener i hvert fall danskene.

En ferie for bare dere to kan hjelpe på forholdet. Foto: Colourbox
En ferie for bare dere to kan hjelpe på forholdet. Foto: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danskene synes det er "dejlig" å dra på ferie med sin utkårede, og mener det er bra for forholdet å tilbringe tid sammen i ferieparadiset.

Det viser en undersøkelse der hotellnettsiden Hotels.com spurte 1.667 dansker om dette med å dra på ferie med kjæresten.

Få futt og fart på forholdet

De spurte danskene fikk muligheten til å velge ett av utsagnene når det gjaldt på hvilke måter en ferie kan bedre forholdet. Resultatet ble følgende:

  • 50 prosent mente man kommer nærmere hverandre
  • 39 prosent svarte at man er mer intime på et hotell enn hjemme
  • 25 prosent blir forelsket igjen
  • 20 prosent irriterer seg mindre over kjæresten

Én av fire drar aldri uten barn

Til tross for at mange mente en ferie med kjæresten er bra for forholdet, drar nesten én av fire par som har barn aldri på ferie uten barna. Av 30-40-åringene som faktisk gjør det, mente et flertall at ferien uten barn hjelper dem knytter tettere bånd til hverandre.

Men er det bare idyll?

I en uhøytidlig spørreundersøkelse på DinSide i fjor, sa 38 prosent av de spurte at de ikke kranglet i ferien. 15 prosent kranglet om hva de skulle finne på, og hele åtte prosent kranglet om alt ... Så om forholdet hangler er det likevel ikke sikkert at ferien er et godt alternativ til en samlivsekspert?

Hun er for lat, han drikker for mye: Dette krangler vi om på ferie

For å få ferien til å foreløpe knirkefritt, gjelder det å være enige i hva som er utgangspunktet for ferien. Hvis en av dere elsker å ligge på stranda, mens den andre helst vil farte rundt og se på severdigheter, bør dere bli enige om at dere skal gjøre så og så mye av begge deler. Og legg igjen hverdagskranglene hjemme. Det er ingen vits i å sitte og diskutere hvem som gjør mest hjemme når dere sitter på en restaurant i Spania og skal ha det hyggelig.