En dag i Sverige

Gode tips for en dag i Göteborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Kungsgatan i Göteborg.
Kungsgatan i Göteborg. Vis mer

Vi skal på chartertur til Kypros i år. Fra Bergen var flyet fullt på aktuell dato, valgte derfor å reise fra Göteborg. Pga. tidlig flyavgang må vi overnatte i Sverige, helst i nærheten av Landvetter. Har dere noen tips ang. billig og god overnatting? Vi kommer til å ta en dag i Göteborg også før turen går tilbake til Vestlandet, hva bør vi få med oss foruten Liseberg? (Vi sparer ca 5.000 kr på å reise fra Sverige + vi får med oss et snev av svenskehandelen på å gjøre det på denne måten. Utleggene kommer i form av spising + bensin + overnatting.)

Landvetter flyplass

Landvetter, Göteborgs flyplass, ligger kun 25 kilometer med motorvei fra byen. Derfor bor du for så vidt nært flyplassen uansett om du bor i flyplasshotellene eller i bysentrum. Flyplassen har nesten 7.000 parkeringsplasser. Den billigste parkeringen koster 60 kroner i døgnet de fire første døgn, deretter 30 kroner per døgn.

 • Mer info om Landvetter her.
 • Aller nærmest flyplassen ligger Landvetter Airport Hotell (200 meter fra terminalen). Her koster dobbeltrom fra 1.095 SEK (omkring 967 kroner) per natt, inkludert frokost og kjøring til terminalen. Hotellets nettsider finner du her.

  I Göteborg

  Hotellkjeden Scandic er relativt rimelig, og har seks hoteller i og ved Göteborg. Scandic i Göteborg finner du her - søk på Göteborg.

  For øvrige tips kan du også sjekke DinSides hotelltips til Göteborg. Merk at artikkelen ble publisert sensommeren 2000, slik at prisene neppe stemmer i dag.

  Hva skal man så finne på i byen på den svenske vestkysten. Liseberg er allerede nevnt. Mer info om fornøyelsesparken like over svenskegrensen, finner du i denne testen fra i fjor sommer. Andre gode tips finnes i denne guiden til Göteborg fra sommeren 2000.

  God tur, hilsen Reiseeksperten

 • Videre til neste spørsmål og svar.

 • Tilbake til reiseeksperten.

 • Lyst til å diskutere?

  Besøk vårt debattforum!