En chartertur til Korsika

Kjell Gustum

Charterferie

Jeg er motstander av charterferie. Jeg er motstander av å dra på tur for å treffe andre nordmenn. Fulle nordmenn. Ikke at alle som reiser charter er nordmenn og dermed stup fulle, men slik virker det når man leser om nordmenns utskeielser sørafor.

Likevel valgte jeg charterferie i år, dum som jeg er. Første ferien sammen med kjæresten. Reisemålet var Korsika og skepsisen var stor da vi på Gardermoen fant ut at alle andre skulle samme vei som oss, med samme fly. Vi så for oss applaus ved take off, landing og ankomst bagasjebånd. Smaken av den ekle velkomstdrinken begynte å irritere i munnen og vi så reiseledere med solbleket hår storme nedover fjellsidene på Korsika. Vi lukket øynene, ventet på take off og prøvde å holde fast ved Korsika slik det viste seg fram i brosjyrene.

Annerledes charter

Men det ble ikke slik vi fryktet. Det ble ikke tradisjonell charter. Dette var annerledes charter. Javel, det var et chartret fly, javel det var bare nordmenn ombord, men hva så når det bare er blide og fornuftige mennesker? Fornøyde godtfolk. Ingen fulle, ingen som klapper i hendene når flyet lander
eller blir med bagasjebåndet rundt i pur glede. Og straks vi forlot flyplassen på Korsika var alle nordmenn spredt for vinden. Det var nok flere som hadde tenkt som oss; charter er en grei måte å komme seg til et reisemål på, men det kan være det samme med alt det andre.

Og det var verdt hver eneste krone og hvert eneste surfeminutt på internett som stjal verdifull arbeidstid i jakten på et nytt og spennende reisemål.

Vakker, forførerisk og betagende

Korsika er vakker, forførerisk og betagende. Veldig fransk i hele sitt vesen. Trafikken er like gal, veiene like svingete og smale, maten og vinen er minst like god og det lille bakeriet er som vanlig på plass.
Supermarkedet har alt du trenger av baguetter og nydelige oster. Vinen er billig, og blåskjellrettene kan ikke beskrives. Den lille byen Erbalunga nordøst på øya er et funn. Det var her vi spiste "fruits de mer" og drakk god vin en hel uke. Og sov innimellom.

Hele øya er verdt et besøk. Lei en bil og kjør så langt du kan, helt til du blir lei av de mange svingete veiene. Det er ikke sikkert du kommer så langt før du blir lei, men du er garantert full av inntrykk når du kommer fram. Føler du deg for sprek til å leie bil, kan du sykle. Du kan sykle langt,
bratt og fort. Og du har nok av andre aktiviteter å velge mellom; snorkling, ridning og rafting for å nevne noe. Vi var for opptatt av all den gode maten til å prøve de forskjellige aktivitetene, men etter hva vi har hørt er det verdt å prøve.

På flyplassen på vei hjem igjen betrakter vi det vi for en uke siden oppfattet som charterturismens høyborg. Men det er helt greit med charter til Korsika. Helt greit.