Foto: OSL
Foto: OSLVis mer

En av ti har ikke reiseforsikring

"Alle" er på vei hjem til jul, og overraskende mange reiser uten forsikring.

I disse dager reiser tusener av nordmenn på juleferie (eller vekk fra julen, for den saks skyld). I alt styret med å huske å pakke med pentøyet og julegavene, er det mange som glemmer å sjekke om de har reiseforsikringen i orden.

Faktisk er det slik at en av ti ikke har reiseforsikring når de reiser på julerferie, skal vi tro en undersøkelse Codan Forsikring har gjennomført. For deres del får vi håpe at flyet går, at bagasjen kommer frem, og at ingen gjenstander - gaver eller personlige eiendeler - får skader underveis eller blir stjålet av frekke tyver.

- Et uhell eller en ulykke kan like gjerne inntreffe når du skal hjem til jul, som på en tre ukers sommerferie. Mange nordmenn utsetter seg for en risiko de ikke kjenner konsekvensen av og risikerer en kjedelig start på juleferien, sier Mari Bræin Faaberg, informasjonssjef i Codan Forsikring i en pressemelding.

I en kø på 100 personer på Oslo Lufthavn Gardermoen, er det (statistisk sett):

- Ti personer med reiseforsikring – ti personer uten reiseforsikring
- Tre personer uten reiseforsikring fordi de satser på at det går bra
- Tre personer uten reiseforsikring fordi de synes det er for dyrt
- Én person uten reiseforsikring fordi han/hun ikke vet at man bør ha det
- Én person uten reiseforsikring uten å ha noen grunn for det
- To personer som ikke vet om de har reiseforsikring
- Ti personer som får bruk for reiseforsikringen sin i løpet av ett år

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helårs betyr helgardering

En helårs reiseforsikring er en smart investering selv om du ikke er den store globetrotteren. Den dekker ikke bare uhell dersom du er i utlandet, men også om du bare skal på hyttetur på fjellet, eller altså hjem til familien i jula.

Alt av verdier du har med deg i bagasjen kommer innunder reiseforsikringen. Så hvis du skulle være uheldig å bli frastjålet julegavene, eller flyselskapet roter dem bort, så får du også disse erstattet.

Men før du forter deg å tegne en ny forsikring bør du sjekke om du allerede har dekning gjennom noen av dine eksisterende avtaler.