Elskov i luften

Ti prosent av flypassasjerer hevder å være berettigede medlemmer, men kan det stemme? Her er noen saftige elskovshistorier fra luften, og reglene for medlemsskap i denne noe spesielle klubben.

Sove sammen er greit om plassen tillater det, men mange drømmer om å gå et skritt lenger.
Sove sammen er greit om plassen tillater det, men mange drømmer om å gå et skritt lenger. Vis mer


Historiene om forelskede pars amorøse flyaktiviteter har versert i mange år. Nyhetstjenesten Ananova rapporterer at hele ti prosent av flyreisende påstår å ha hatt flysex, mens mer enn halvparten gjerne kan tenke seg å prøve. De fleste har hørt om det, men det er langt vanskeligere å oppspore vitner til de aktuelle hendelsene. Det tyder på at det er mange flere som skryter på seg slik adferd.

Enkelte historier er likevel både bekreftede og dokumenterte. For eksempel ble det over en toårsperiode registrert hele 15 anholdelser av flypassasjerer på Heathrow, alle med samme anklage: Seksuelle forseelser om bord. Det fortalte magasinet Salon.com for noen år tilbake. Og British Airways fortalte nylig til Times Online at de en til to som blir avslørt for utuktig adferd på deres fly hvert år, nok bare er toppen av isfjellet.

Terrorister?

Virgin Atlantic er et selskap som har skaffet seg et rykte om at de ser gjennom fingrene med passasjeres amorøse adferd, så lenge den ikke blir for opplagt. De har for eksempel nå innført dobbeltsenger på noen av sine førsteklasse-flygninger, og talsmenn for selskapet går i den forbindelse langt i å hinte om at kabinpersonalet ikke vil gripe inn mot passasjerenes elskovsaktiviteter om ikke andre passasjerer er brydd av det. Det skriver Times Online i en artikkel 10. oktober.

Det kan derfor lett oppfattes dithen at flysex bare er uskyldig og humoristisk. Men faktisk kan det både bli dyrt, farlig og pinlig for både deltakerne og andre om slike episoder tar av. Det vil følgende historier vise:

  • Høye bøter, luftterrorister og flykrasj

  • Sær klubb

    Mange snakker om at utøverne av den type luftige aktiviteter vi omtaler her, blir medlemmer av The Mile High Club. Dette er ikke bare en talemåte, for klubben eksisterer faktisk. Og som alle klubber, har den sine regler:

  • Mile High Clubs tips for aspirerende medlemmer
  • KOMMENTAR: Etter alt dette kan vi ikke si annet enn god flyuke - men ikke kikk under teppet til passasjerene i nabosetet!