Ellevilt gayalt!

I går var det tid for høydepunktet i homoarrangementet EuroPride 2005 - den store paraden. Over 50 flåter skapte karnevalsstemning i Tigerstaden. Feststemte og utspjåka homoer lagde baluba og ablegøyer for entusiastiske tilskuere. Se bildene!

Ellevilt gayalt!

Ellevilt gayalt!

  1. EuroPride Paraden 2005


I år hadde Oslo æren av å arrangere EuroPride, Europas største homofestival. En hel uke har det foregått arrangementer av ulik art - konserter, fester, filmer, utstillinger, konferanser og teater.

Muligens har EuroPride 2005 gått mange heterofile hus forbi, men ikke de som befant seg nede i Oslo sentrum i går ettermiddag. Da var det klar for festivalens høydepunkt, nemlig paraden.

>> Se bildene fra paraden!

Allerede et par timer før paradens offisielle avgang begynte de over 50 påmeldte flåtene å sette farge på Rådhusplassen. Og det manglet ikke på humor og selvironi. Flåten Gay på landet stilte med kjeledress og gummistøvler. De røslige medlemmene av Bamseklubben må nok svette noen timer i helsestudio før de kan konkurrere med sixpackene til de oljeglinsende gutta som som skulle være med i konkurransen om å bli Mr Gay Europe senere på kvelden.

Her var Fjellgruppen - for menn som liker menn som liker fjell. De stilte i fjellstøvler, klatreutstyr, eller med terrengsykler. Svenske og norske homofile politimenn og -kvinner sto for den ryddigere delen av paraden. De vet å gå i takt og på rekke og rad. Den øredøvende diskomusikken preget paraden, og ja, det gikk mye i ABBA, Carola og Kylie Minogue. De flotteste kostymene var det en gruppe thailendere som hadde. Med vakre tradisjonelle kjoler lignet de på de nydelige Singapore Girls, flyvertinnene til Singapore Airlines.

Langs Karl Johan sto folk som sild i tønne for å få med seg paraden. Og jammen kom det ikke en gedigen "gaydar" som peilet inn potensielt homofile blant tilskuerne. "Pip - pip - pip - pipipipipipip!"

Mange kjente fjes deltok i paraden. Generalsektretær Helen Bjørnøy i Kirkens Bymisjon, RVs Erling Folkvord og Anders Rogg, alias Leon Latex fra Pelle Parafins Bøljeband, for å nevne noen. Men størst kjendisfaktor hadde nok Sir Ian McKellen, bedre kjent som Gandalf i Ringenes Herre. Han kom som representant for komiteen som skal arrangere EuroPride 2006 i London.

>> Se bildene fra paraden!

>> Her finner du flere artikler om Oslo