Elefantparader hedrer Buddhas hellige tann i Sri Lanka
Elefantparader hedrer Buddhas hellige tann i Sri LankaVis mer

Elefantenes festival

I ni netter hedres Buddhas hellige tann med opptog, konserter og parader. Men er det noen som har sett tanna?

Hver sommer fyller en million mennesker gatene i byen Kandy i Sri Lanka – bare på grunn av en tann. Men det er ikke noen hvilken som helst tann, tanna som feires skal nemlig være en av Buddhas egne.

Festligheten kalles Festivalen for Buddhas hellige tann, og varer i ni netter. I år starter festivalen onsdag 25 juli.

Munker og elefanter

Hver natt under festivalen er det duket for parade. Først kommer de tungt dekorerte elefantene, etter dem følger hundrevis av munker som bærer bilder av Buddha. Så kommer dansende jenter og menn med plakater. Sist i følget kommer en elefant som frakter skrinet med den hellige tanna.

Alle strømmer til for å se dette skrinet som Buddhas hellige tann skal ligge i, men selve tanna ser ikke dagens lys en eneste gang i løpet av festivalen.

Skrinet som tanna ligger i er bygd opp som en russisk dukke. Innenfor det store skrinet følger et mindre skrin, og mindre skrin og til sist, etter å ha åpnet syv skrin, skal tanna åpenbare seg.

Reddet fra flammene

Den hellige tanna er på ingen måte historieløs. Ryktene sier at da Buddha ble kremert, sprang en snartenkt tilskuer inn i flammene og tok ut tre tenner av munnen hans. Tennene ble smuglet ut, men de skilte lag. De to andre tennene skal befinne seg i Taiwan og Beijing.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om du garantert ikke får sett den berømte tanna under festivalen, er det mye annet moro å få med seg. Her er gatemusikanter, dansere og kontinuerlig underholdning ni dager og netter til ende.

Hvordan kommer du deg dit?

Kandy ligger i midten av Sri Lanka. Du må fly om India for å komme deg til Sri Lanka. Du lander i hovedstaden Columbo i Sri Lanka, og kommer deg videre derfra med buss eller tog.

Billig ferie i siste liten?

Har du noe ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie for sommeren, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev! Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.