Foto: Colourbox
Foto: ColourboxVis mer

Eldre er minst redde for at noe skjer i ferien

Men generelt tar de fleste det med ro.

Reisefeber er en god ting, fordi det betyr at du gleder deg til turen. Men er du aldri så lite bekymret, også?

Mest sannsynlig svarer du nei. De fleste nordmenn er nemlig lite bekymret for at noe galt skal skje i ferien, og aller minst bekymret er folk over 66 år. Det viser en undersøkelse Norfakta har gjennomført for Norsk Luftambulanse.

Pensjonister er gruppen som er minst redd for å bli utsatt for ulykke, vold, sykdom eller naturkatastrofer når de er på reise i utlandet. De er mer bekymret for å bli utsatt for ran.

Naiv, eller bare trygg?

Undersøkelsen gir ingen nærmere analyse av hvorfor, men det er nærliggende å gjette at grunnen rett og slett kan være at eldre reisende i større grad drar til "trygge" og kjente reisemål der sjansen for at noe skjer er mindre enn for ryggsekkturisten som skal til u-land i Asia eller Sør-Amerika.

Noen koker i hop de merkeligste historier for å lure forsikringsselskapet til å tro at noe har hendt dem i ferien. Les noen artige eksempler på hvordan vi svindler på reiseforsikringen her.

Trygg i ferien

Bekymrer du deg når du skal ut og reise? (Avsluttet)
Nei, jeg bare gleder meg(53%)
Litt, hvis jeg skal et sted som ikke er så trygt(29%)
Ja, og jeg velger reisemål utfra trygghet(19%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Generelt sett er nordmenn lite bekymret for at det skal skje dem noe når de er utenlands. Bare syv prosent av kvinnene som ble spurt svarte at de i ganske eller meget stor grad var bekymret for sykdom eller ulykke, mens enda færre menn, bare fire prosent, mente det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jo mer man er vant med å reise, jo mindre bekymret er man. De som har seks eller flere utenlandsreiser i året var generelt mindre bekymret enn de som bare har to.

- Mange destinasjoner rundt om i verden byr på flere helsemessige utfordringer. Dermed anbefaler vi alle å sette seg godt inn i landets helsemessige situasjon før man reiser slik at man kan redusere sannsynligheten for at sykdom inntrer, sier lege Ole Woxen ved Norsk Luftambulanses alarmsentral.

Nyttige nettsider

Hvis du skal ut å reise, er det greit å vite at du har forberedt deg godt nok. Du kan sjekke om du trenger vaksiner i DinSides vaksinekalkulator. Husk også å ta med deg en liste over viktige telefonnumre du trenger på reisen.

Ellers finnes det en rekke andre nyttige nettsider for deg som er på reisefor. Skal du til eksotiske reisemål, så sjekk hva UD mener på deres landsider. Norsk Luftambulanse har nylig lansert en nettside med info om helse på reisen. Se mer på Reiseplaster.no. Hva trenger du i reiseapoteket? Det finner du svar på hos for eksempel Apotek1.