Ekte mannfolk slåss med hester

Argentinske cowboyer er ingen pyser...

Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise vil hver uke fremover i høst og vinter presentere et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelten vekke gode reisevibber. Under bildet finner du en kort forklaring på hvor og når bildet ble tatt, og hvorfor vi velger å vise akkurat dette bildet denne uken.

Har du et knakende godt bilde du vil vise frem? Send det til oss på [email protected], med en kort tekst som forklarer hva vi ser, og når og hvor det er tatt. Skriv også hvorfor du anbefaler dette reisemålet. Er bildet godt nok, vil vi presentere det som ukens bilde.

Ukens bilde:

Ekte mannfolk slåss med hester


Ekte mannfolk

Dette bildet er tatt i San Antonio de Areco, en liten landsby på den argentinske pampasen.

Tidlig i november hvert år samles cowboyer, eller gauchos som de heter i Argentina, fra hele nasjonen seg i San Antonio de Areco. De kommer for å feire El día de tradición, tradisjonenes dag.

En festival hvor 400 år gamle skikker blir holdt i hevd og muskler blir målt i stor stil. En av de tradisjonelle lekene, og festivalens høydepunkt, er den spektakulære "hestebrytingen". En manndomsprøve hvor ville hester blir sluppet ut av en innhegning, hvorpå et lag av gauchoer skal fange dem med lasso og legge dem i bakken.

Når hesten er i bakken, skal en av gauchoene hoppe på hesten og ri den i et visst antall sekunder for å høste enorm jubel.

Det spesielle med dette bildet er at gauchoen med ryggen til, klarte å legge hesten egenhendig i bakken.

Han ble uten tvil dagens helt.

Les vår reportasje om gauchoene og se flere bilder her...

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer