ØRKEN: I utkanten av Rajastan, ved grensen til Pakistan, ligger ørkenområdet Thar. Men nå har tørken rammet større områder av India.<br />
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van Hoegee
ØRKEN: I utkanten av Rajastan, ved grensen til Pakistan, ligger ørkenområdet Thar. Men nå har tørken rammet større områder av India.
Foto: Kirsti van Hoegee Foto: Kirsti van HoegeeVis mer

Ekstremt vær i India

Det er varmt i India. Nå er det også svært tørt flere steder. Reisende oppfordres til å unngå de verste områdene.

DinSide har tidligere presentert flere artikler om reiseopplevelser i India. Et land rikt på det meste av opplevelser, og med alle ytterpunkter på plass. Nå rammer "ekstreme" værforhold landet. Det er knallhard tørke i fire av Indias regioner og turister anbefales å unngå disse områdene.

50 millioner rammes

Mer enn 50 millioner indere rammes nå av tørken. Avlingene har slått feil og husdyr dør av tørst. Det er stor fare for utbredt sult og utbrudd av sykdommer. Det er derfor også å anbefale å unngå disse områdene om du skal til India. Det er særlig regionene Rajastan og Gujarat som ligger mot den Arabiske sjø og Pakistan i vest, og Orissa og Andhra Pradesh som ligger mot Bengalbukten i øst, som er rammet av den harde tørken.

Det betyr at populære turistmål som 9345 >Diu i Gujarat, "Kongenes land" Rajastan, de lange sanstrendene i Orissas Puri er ikke anbefalt for tiden.

Fra vått til tørt

For ikke mer enn drøyt halvår tilbake var delstaten Orissa i en motsatt, men like lammende situasjon. Delstaten ble rammet av en kraftig syklon, og enorme nedbørsmengder førte til flom som gjorde millioner hjemløse i slutten av oktober. Her ble to norske jenter sittende værfast i Puri i over én uke. Nå er altså vannet borte, og de flomrammede som mistet sine hjem i oktober har det enda vanskeligere enn før.

Flom i Mumbay

Og samtidig som tørken rammer flere delstater, var det i helgen kraftig nedbør i Mumbay. Lavereliggende områder ble oversvømte, transport og trafikk kom seg ikke frem, og to mennesker ble drept av vegger som falt overende på grunn av nedbøren.

Det er med andre ord urolige værtider i India nå. Men landet er stort, så det er fortsatt reisemål å ta av selv om deler av subkontinentet er rammet av farlige værforhold.

Les mer om India i vår store 9975>India-guide. Vil du vite hva DinSides lesere syns om India som reisemål kan du gå inn i Reiseguiden.