Ekstremferie for ferskinger

Planlegge sommerferien? Tøy grensene dine, og dra på en ekstremferie!

"Hva har du gjort i sommerferien?" Augusts store samtaletema er sommerferien som akkurat er over.

Har du tenkt deg på strandferie i år igjen? Hva skal du da fortelle kolleger, venner og resten av familien når du kommer hjem igjen?

"Jo, vi var på Kreta i sommer vi. Herlig, med 30 grader i luften og 27 i vannet. Deilig med en skikkelig slappe-av-ferie."

Det er ikke mye å fortelle etter to uker i solstolen ved Middelhavet. Dra heller på en ferie du kan skryte av etterpå!

Ekstremferie light

Ta en ferie i kajakken i sommer. Hva med Helgelandskysten, Tyrkia eller Fiji? Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge
Ta en ferie i kajakken i sommer. Hva med Helgelandskysten, Tyrkia eller Fiji? Foto: Terje Rakke/Nordic Life/Innovasjon Norge Vis mer


Når vi snakker om ekstremferie mener vi ikke at du skal bestige Elbrus, gå til Sydpolen eller basehoppe i Grand Canyon. Vi kan ikke alle være som Kari Traa eller Lars Monsen.

Dra på en ekstremferie for ferskinger, og lær noe nytt. Tøy grensene dine litt, gjør noe aktivt du vanligvis ikke gjør, og opplev en mestringsfølelse som varer lenger fordi du etter ferien behersker noe du ikke klarte før.

Vi har plukket ut tre forskjellige aktivitetsferier, og tre destinasjonsalternativer til hver av dem - et alternativ i Norge, et alternativ i Europa og et eksotisk alternativ.

  • Ferie på hesteryggen
  • Opplev Jotunheimen fra hesteryggen, ri langs strendene i Andalucia eller lev som en beduin og se Petra i Jordan.

    Artikkelen fortsetter under annonsen

  • Ta dykkelappen
  • Lær å dykke i tareskogen i Lofoten, opplev Adriaterhavet under overflaten i Kroatia eller gjør det billig i dykkernes favoritthav - Rødehavet.

  • Ferie i kajakk
  • Ta ferien til sjøs - og bare noen centimeter over havflaten. Opplev Helgelandskysten fra kajakken, padle langs Tyrkias kyst, eller fra palmestrand til palmestrand i Fiji.