Ekstremcharter: Jorden rundt på 21 dager

Ving feirer fem millioner solgte reiser med et ekstremchartertilbud.

Fiji er ett av stoppestedene for Vings jorda-rundt-fly. Foto: Rex Features/All over press
Fiji er ett av stoppestedene for Vings jorda-rundt-fly. Foto: Rex Features/All over press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste forbinder vanligvis charterferie med Kanariøyer, Middelhav og Thailand, men nå kommer Ving med et jubileumstilbud av ekstremt slag. For å feire fem millioner solgte reiser i Norge siden 1970, sender selskapet et eget Airbus-fly jorda rundt med 197 gjester i april/mai neste år. Pris per person: 65.000 kroner.

21 dager, 9 reisemål

Fra 21. april til 11. mai kan deltakerne få med seg ni reisemål. Avgang fra Oslo går til Buffalo i USA med utflukter til blant annet Niagara Falls. Deretter går turen til San Francisco der man skal få med seg vestkystbyens fremste severdigheter. Videre står Hawaii med Waikiki og Pearl Harbour på programmet. Fijiøyene i Stillehavet er neste stopp før flyet går til Australia og Sydney og deretter til Cairns med Great Barrier Reef. Fra Australia går turen til Saigon i Vietnam, før turen går til Chiang Mai i Nord-Thailand. Siste stopp før retur til Oslo er Muscat i Oman.

Ett fly

Reisen går med ett og samme Airbus 330-300, der 12 kabinansatte følger med på hele reisen. I tillegg vil en flymekaniker ha sitt eget verksted i rommet under cockpit, og vedkommede vil ha ansvaret for kontinuerlig vedlikehold av flyet under reisen. På bakken vil 12 reiseledere besørge service og utflukter.

Prisen for reisen er 65.000 kroner, og da er det meste inkludert; minimum firestjerners hotell på alle overnattinger, frokost og en rekke andre måltider, utflukter, inngangspenger og norsk reiselederservice.

Salget starter i dag, 3. oktober, klokken 08.30.

Ving i Sverige gjorde et lignende stunt i vår, og turen ble utsolgt på få timer.

Alternative priser

65.000 for jorda-rundt-reise høres umiddelbart ikke spesielt billig ut. Hos diverse spesialistreisebyråer får du jorden-rundt-pakker med nesten samme antall stopp for priser fra under 15.000 (eksempel fra STA Travel, spesialbyrå for ungdom og studenter). Men merk at slike pakker ofte innebærer at du må reise enkelte stykker på egenhånd. Dessuten må du ordne hotell i tillegg, og alle ekstra utgifter til inngangsbilletter, mat og guiding må også regnes til prisen. For samme kvalitet og ytelse, kommer du fort opp i langt over 65.000 kroner. Fordelen er at du kan legge inn mye ekstra tid på attraktive reisemål, og reise når det passer deg til de stedene du helst vil.

Vings tur innebærer svært korte stopp med kun 2,3 dager på hvert reisemål i snitt, og passer nok best for den som har mer reiselyst enn ledig tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!