Ekstraservice koster

Du betaler 50 prosent mer for flymaten med Star Tour og Nazar, enn du gjør med Solia.

Familien på fire betaler 360 kroner for mat på charterflyturen med Solia, mens du må ut med 540 ekstrakroner for flymaten om du reiser med Star Tour eller Nazar. Foto: Chaleerat Ng.
Familien på fire betaler 360 kroner for mat på charterflyturen med Solia, mens du må ut med 540 ekstrakroner for flymaten om du reiser med Star Tour eller Nazar. Foto: Chaleerat Ng. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- 99,9 prosent bestiller mat om bord, forteller kommunikasjonsdirektør i Star Tour, Lena Petersson. Mat vil alle ha, og man får ikke noe billigere mat enn dette noe sted, og de får varmmat også, fortsetter Petersson.

- De aller fleste bestiller mat om bord, det er ytterst få som ikke bestiller mat, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo. Hva man får servert er forskjellig, litt avhengig av reiselengde og når på døgnet flyet går, fortsetter Begby i Apollo.

På tross av at de aller fleste bestiller mat om bord, må du bestille mat ved siden av - og selvsagt betale for maten for seg.

Vi har sjekket hva flymaten koster hos de forskjellige charterselskapene på reiser til tre populære reisemål for nordmenn på sommerferie-pakketur: Kreta, Mallorca og Tyrkia.

Her er de billigste pakketurene

50 prosent prisforskjell

Alle charterselskapene som vi har sjekket, tar samme pris for maten til alle disse destinasjonene, men det store forskjeller i hvor mye du må betale for å mette magen om bord. Mens du betaler 360 kroner for mat til hele familien på fire på tur med Solia, må du ut med 540 ekstrakroner for flymaten om du reiser med Star Tour eller Nazar.

- Kan man ha med seg sin egen matpakke?

- Vi er pragmatiske på det, om noen skulle ha med seg en enkelt matpakke her og der så skulle ikke det by på noen problemer, sier Petersson i Star Tour.

Ifølge Begby i Apollo ser charterflyselskapene helst at man ikke har med seg egen mat på flyet.

- Det har litt med at man ikke skal sjenere andre, man må ta hensyn til allergikere, og så har det litt med avfallshåndtering å gjøre. Dersom man for eksempel har med deg en sandwich, går det nok greit, men dersom man har med seg chicken curry, er det en annen sak, sier Begby. Men det er ikke slik at man blir kastet av flyet dersom man har med seg egen mat, men man trenger kanskje ikke å ta med seg alt mulig, fortsetter Begby i Apollo.

Hit reiser vi på sydentur i år

Dette koster mat om bord (Matprisene er like for alle destinasjonene vi har sjekket: Mallorca, Kreta og Tyrkia.

* Hele familien er to voksne og to barn.)

CharterselskapPris voksnePris barnPris hele familien*
Apollo15075450
Nazar1)18090540
Solia12060360
Star Tour18090540
Ving Reiser17085510
Kilde: Charterselskapenes bestillingstjenester på nett.

1) Nazar: Har ikke alle destinasjonene.


Transfer

Dersom du ønsker skyss fra flyplassen og til hotellet i regi av charterselskapet, er også dette i de fleste tilfeller noe som kommer med en avgift i tillegg til den opprinnelige pakkeprisen.

- De fleste bestiller transfer, men det varierer litt fra sted til sted. Jeg vil tippe at rundt 70 prosent av våre reisende bestiller transfer, sier kommunikasjonsdirektør Petersson i Star Tour.

- Det er kanskje 80 prosent som tar transfer, sier informasjonssjef Begby i Apollo. Men der man ha transfer, er dette inkludert i prisen, fortsetter informasjonssjefen.

Begby i Apollo forteller at turistene gjerne velger bort transfer der hvor man har vært før og er veldig godt kjent, eller der hvor det er kort vei til hotellet og man kan ta en drosje i stedet.

Som du kan se av tabellen nedenfor, varierer transferutgiftene med reisemål hos de aller fleste selskapene - med unntak av Solia som har samme pris alle steder og for alle aldersgrupper. Den største prisforskjellen på transport fra flyplassen til hotellet, finner vi i Tyrkia, hvor dyreste reisearrangør tar 32 prosent mer for transferen enn billigste reiseselskap.

Harry nordmenn topper seg på ferie

Transfer Mallorca (Alle priser er tur-retur. * Hele familien: to voksne og to barn)
CharterselskapPris voksnePris barnPris familien
Apollo16583496
Solia100100300
Star Tour11055330
Ving Reiser13065390
Prisene er innhentet fra charterselskapenes bestillingstjenester på nett.

(Destinasjon: Alcudia)

Transfer Kreta (Alle prisene er tur-retur. * Familie: to voksne og to barn)
CharterselskapPris voksnePris barnPris familien
Apollo15578466
Nazar1)000
Solia100100400
Star Tour16080480
Ving Reiser13065390
Prisene er innhentet fra charterselskapenes nettsider.

1) Transfer er inkludert i prisen.

(Destinasjon: Agia Marina)

Transfer Tyrkia (Alle prisene er tur-retur. * Familie: to voksne og to barn)
CharterselskapPris voksnePris barnPris familien*
Apollo18593556
Detur14070420
Solia100100400
Star Tour15080460
Ving Reiser14070420
Prisene er innhentet fra charterselskapenes bestillingstjenester på nett.

(Destinasjon: Side)


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!