Ekspertens vurdering


- Oppsiktsvekkende, berusende og ikke minst komfortabel. SpeedMonster føyer seg inn i rekken av verdens beste berg- og dalbaner.

Justin Garvanovic er ikke snau når han vurderer Tusenfryds nye attraksjon. Beskjeden i sine vurderinger trenger han vel heller ikke være, etter å ha prøvd rundt 900 forskjellige joyrides verden rundt.

Berg- og dalbaneekspert Justin Garvanovic nyter sitt luftige svev. Vis mer


Han er formann i European Coaster Club, og har et kjærlighetsforhold til denne typen fart og spenning. Justin er god i sine beskrivelser, og har en klar filosofi på hva en god berg- og dalbane burde prestere.

- Hvis det hadde stått nakne dansedamer rundt banen, burte du ikke legge merke til de før du stopper ... da er banen som den skal være. Slik er SpeedMonster. Det bør være konstante forandringer gjennom hele turen. Samtidig som det er viktig å være komfortabel, med ikke for mye risting og humpete spor. Her tror jeg du kunne holdt et glass vann i hånden uten å søle en dråpe på veien rundt, mener han

Europas fremste ekspert på området har også noen gode tips til deg som vil ha mest mulig ut av en tur med SpeedMonster i sommer.

- Slapp av og hold hendene over hodet. Da strekker magen seg litt ekstra i svingene og du vil få den gode følelsen av å fly. For deg som er litt redd, er det viktig å ha øynene åpne hele veien. Det er hundre ganger verre hvis du ikke ser når looper og twister kommer, forklarer han.

Og hvor i toget sitter du for å få den råeste opplevelsen?

- Generelt sett er det nesten alltid best å sitte bakerst i en bd-bane. Da får du større fart gjennom svinger og looper når frontvognen akselerer seg gjennom banen. Da vil G-kreftene være på sitt beste.

Vi må også spørre eksperten om hva han syntes om SpeedMonster i forhold til Lisebergs Kanonen. Hvem er best?

- Helt klart SpeedMonster. Den er som en Rolls Royce i berg- og dalbane-sammenheng.

>> Se vår bildespesial fra banen her ...

>> Les vår vurdering av SpeedMonster her...