Eksotisk, billig og langt unna

DinSide har plukket sju fantastiske charterreiser fra charterkatalogene. >> Slik får du billig ferie >> Tilbake til innledningen

1. Cuba

Trinidad, Cuba.
Foto: Haakon Stenersen Foto: Haakon Stenersen Vis mer


Un daiquiri en El Floridita y un mohijto en La Bodeguita - en daiquiri i La Floridita og en mohijto på La Bodeguita, synger det cubansk bandet Los Van Van i en sang om Havanna. Det var daiquiri og mojito forfatteren Ernest Hemingway likte å drikke på de gamle Havanna-barene - som fortsatt er i drift.

Ingen vet med nøyaktighet hva som vil skje når verdens lengst sittende president Fidel Castro dør; det kan derfor være fint å oppleve den siste resten av kommunist-Cuba. Prisnivået for turister er på karibisk nivå: En flaske vann koster cirka 14 kroner, men går man i cubanernes egne forretninger der det langt billigere. Dollaren ble forbudt fra november, 2004, en reaksjon på USAs sanksjoner. Dette etter at dollaren har vært i bruk på sukkerøya i 11 år.

De norske charterselskapene lager turer hvor en får med seg hovestaden Havanna og badesteder som Cayo Guillermo og Varadero.

Se: El Museo de la Revolución, el Castillo de Morro, Gamle Havanna og santería-festen Fiesta de San Lázaro. Konserter med de mange berømte salsabandene som for eksempel Los Van Van eller la Charanga Habanera.
Klima: Gjennomsnittstemperaturen er 28 grader.
Hovedstad: Havanna.
Valuta: Cubanske pesos og konvertible pesos. De konvertible pesosone har samme verdi som dollar. De fleste kredittkort kan brukes på hotellene, med unntak av Amercan Express.
Reisepris: Mellom 11.000 og 13.000 kroner.
Arrangør: Star Tour, Kuoni, Apollo
Nett: Cuba Travel, Cubaweb, La Habana

2. Malaysia

Malaysia har postkortvakre strender.

Foto: Dag Scheve Foto: Dag Scheve Vis mer


I Malaysia venter en befolkning bestående av mayere, kinesere og urbefolkning. Religionene speiler den sammensatte befolkningen; her lever hinduisme sammen med islam, kristendom og tradisjonelle naturreligioner. Men landet er også perfekt for soltørste turister. Solia har Malyasia på sitt destinasjonskart, og selger reiser til badeøya Penagn og til den paradislignenede øya Langkawi. I tillegg selger Solia ulike kombinasjonsreiser til landet. Det beste er kanskje at Malaysia-reisen ikke er så velidg mye dyrere enn en tradisjonell sydenferie.

Se: Hovedstaden Kuala Lumpur med et av verdens høyeste tårn, Petronas Twin Towers og Menara Kuala Lumpur, moskeer, byen Gerogetown og den postkortskjønne øya Tioman Island.
Gjennomsnittstemperatur: 30 grader, både i vannet og i lufta.
Hovedstad: Kuala Lumpur.
Valuta: Malaysiske ringgit, NOK 100 = 200 malaysiske ringgit.
Reisepris: Fra cirka 9.000 kroner i lavsesong.
Arrangør: Solia, Star Tour
Nett: Malaysia offisielle turistinfo

3. Goa, India


Stedet som er viden kjent for sine ville fullmånefester, har blitt allemannseie. Star Tour har satt Goa på sitt destinasjonskart fra og med i vinter, men også andre lands charterselskaper har turer til Goa. Her er det gode shoppingmuligheter for dem som ikke vil leke strandhippie, og et spenstig natteliv. Prøv spa-favoritten ayurveda-massasje med varme oljer. Det er turer i perioden oktober til mars.

Litt hippie i vinterferien? Nå er frikeparadiset Goa blitt charterreisemål.

Foto: India-tourism.com Foto: http://www.india-tourism.com/, ikke til gjenbruk Vis mer


Se: Gamle Goa, hippisestranda Calangute, Dudhsagar-vannfallet og de mange fargesterke religiøse festivalene.
Gjennomsnittstemperatur: Fra 20 til 32 grader.
Valuta: Indiske rupies, NOK 100 = INR 681
Reisepris: Fra cirka 15.000 kroner i lavsesong.
Arrangør: Star Tour, Kuoni
Nett: Goa Toursim, India Tourism

4. Kenya


Vil du leve litt som storviltjegeren Ernest Hemingway, eller slik som danske Karen Blixen forteller i sine historier fra sin tid i Kenya? Med pakkereisebillett til noen tusenlapper i safariskjortelomma? Pakketurtilbyderne gjør det kompliserte enkelt. Både Star Tour og Kuoni selger pakkreiser til flere steder i Afrika.

Safari til pakketurpris. Vis mer


Se: De fem store (elefant, bøffel, neshorn, leopard og løve).
Gjennomsnittstemperatur: I Nairobi varierer temperaturene fra 11 grader om natten i januar til rundt 25 grader på dagtid.
Hovedstad: Nairobi.
Valuta: Kenyanske shilling, NOK 100 = 1,067.06 kenyanske shilling.
Reisepris: Fra cirka 7.000 kroner per person.
Arrangør: Star Tour, Kuoni
Nett: Magical Kenya

5. Dubai


Emirat og største by i Forente arabiske emirater, ved Persiabukta, med sine 940.000 angivelige smellrike innbyggere, er nå på charterkartet. Hvis du syntes det var mange immigranter i Europa, vil du antakelig få hakeslipp når du får høre hvor mange gjestearbeidere det finnes i Forente arabiske emirater; 80 prosent av de 3,5 millioner innbyggerne er arbeidere fra Iran, India, Pakistan, Sri Lanka, men her finnes også et liten gruppe vestlige arbeidere.

Den som har nok penger i banken, kan fryde seg over de ville luksuhotellene i Dubai, for eksempel det sjustjerners Burj Al Arab og Jumeirah Emirates Towers, hvor det ikke spares på noe i noen grad.

I Dubai bor man ikke på turistklassehotell. Flere av hotellene i Dubai har vunnet ulike gjeve priser i turistnæringens konkurranser. Her fra Park Grand Hyatt i Dubai.

Foto: Chris Jackson/Getty Images/All Over Press Foto: Chris Jackson/Getty Images/All Over Press Vis mer


Se: Dubai Shopping Festival med salgspriser, fyrverkeri, konserter. Wild Wadi Water park i Jumeirah Beach, Dubai Museum, hesteveddeløp. Sharjah ble i 1998 utnevnt til de arabiske landenes kulturelle hovedstad.
Gjennomsnittstemperatur: Fra 25 grader i januar til 40 grader i juli.
Valuta: Dinharer, 1 dinhar = NOK 2.
Reisepris: Fra 7.095 kroner.
Arrangør: Star Tour
Nett: Dubai,

6. Marokko

Marrakech, Marokko. Vis mer


Søt peppermytete, couscous og prutehandel i medinaene? Marokko har inspirert så vel hippier og rockestjerner som Mick Jagger, og motedesignere som franske Yves Saint-Laurent. Marokko ligger en ganske kort flyreise fra Norge, men er likevel eksotisk og fjernt. Fra Norge kan man reise til Agadir, Marrakech og Essaouira. Reiseprisene er ofte lommebokvennlige all den tid mange marokkoreiser legges ut på restplassmarkedet i lavsesongmånedene. Vil du sprite opp lavprisreisen, finnes det fantastiske hoteller og boliger som du kan leie. Sjekk for eksempel boligene til Luxuryproperty Rentals.

Se: Marrakech, beduinlandsbyer, badebyen Agadir, medinaene.
Gjennomsnittstemperatur: Fra 25 til 30 grader i vinterhalvåret, men det kan også regne og blåse opp til sandstormer.
Hovedstad: Rabat.
Valuta: Marokkkanske dirham, NOK 100 = 135 dirham.
Reisepris: Fra cirka 2.700 kroner.
Arrangør: Apollo, Solfaktor
Nett: Det offisielle Marokko, Tourism in Morocco

7. Oman


Det sultanstyrte oljelandet Oman satser nå på turisme, og de har mye å tilby: Strender som strekker seg over mange kilometer, en sammensatt kultur og befolkning, for ikke å snakke om shopping av artikler som sølv, krydder, stoffer og røkelse. Solia tilbyr reiser til Slalah, der naturen skiller seg fra den som ellers er å finne på den arabiske halvøya; her er det frodig og grønt. Det arrangeres utflukter til andre steder. Helstekt geit og kardemommestenket kaffe regnes som gastronomiske høydepunkter, men alkoholservering fås kun på hotelrommene. For noen kan det kanskje være eksotisk nok?

Det lukkede Oman slår opp dørene for charterturistene. Vis mer


Se: Hovedstaden Muskat, besøk nomadiske beduiner eller fjellstammer.
Gjennomsnittstemperatur:
Hovedstad: Muscat.
Valuta: Omanske rialer, NOK 100 = 6.037 rialer.
Reisepris: Rundt 16.000 kroner.
Arrangør: Solia
Nett: Oman Tourism Holiday in Oman