Eksosryper og asfaltcowboyer

Fra storby til storby verden rundt.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
New York ber fortsatt om flere besøkende. Vis mer

Vi har valgt oss ut seks storbyer i forskjellige land og kulturer. Fra isende atlanterhavskulde i Reykjavik til dampende hete i Dubai. Fra rådyre Tokyo til megabillige Kuala Lumpur. Fra urbant kaos i New York til intim småbyfølelse i Amsterdam. Her er ruten vi velger oss.

Vår rute

Oslo - Reykjavik - New York - Tokyo - Kuala Lumpur - Dubai - Amsterdam - Oslo.

Vi skulle gjerne vært borte i ukevis, men storbyene kan også gi store inntrykk på bare få dager. Derfor er det mulig med korte stopp og en relativt rask jorden-rundt-reise. Prisanslag fra reisebyrået Reisefeber i Bergen, tilsier at turen kan koste 17.728 inkludert avgifter.

Flyreisene

Oslo - Reykjavik: 2,5 time
Reykjavik - New York: 5,5 time
New York - Tokyo: omkring 14 timer
Tokyo - Kuala Lumpur: 7,5 time
Kuala Lumpur - Dubai: 7 timer
Dubai - Amsterdam: 7 timer 20 minutter
Amsterdam - Oslo: underkant av 2 timer

Alle flytider er beregnet ut fra Expedia.com bestillingsskjemaer, og trenger ikke stemme med reisene i pakkeprisen vi har fått oppgitt.

Om turen

Denne rundturen gir oss både stort og smått av verdens urbane oaser. Reykjavik er riktignok en liten by, men kjent for sitt sydende uteliv, sine svært motebevisste innbyggere og sine varme kilder. Vi starter derfor turen med hete bad i den blå lagune og hektisk natteliv blant norrøne frender på Island.

Fra Reykjavik er det gode forbindelser og kort vei til New York. I disse dager ser mange det som politisk korrekt å besøke verdens mest berømte storby. Borgermesteren roper etter turister og "moneyspenders", og dessuten har vi alltid drømt om å oppleve New York. Den drømmen har ikke terroristene gjort kål på.

Eksotiske opplevelser i Tokyo - men dette er ingen billig by.
Foto: Jan Harry Svendsen Foto: Jan Harry Vis mer

Fra New York tar vi et kvantesprang til en av verdens største byer, Tokyo. Byen trenger man egentlig laaaang tid på å bli kjent med, og selv de lokale taxisjåførene kan ha problem med å finne frem. Opplev kontrasten mellom den eldgamle kulturen med templer og mystiske tradisjoner, og det moderne Japan. Det er dyrt her, så shoppingnervene må legges på is til neste stopp.

Roter vi oss ikke helt bort i de kaotiske gatene i Japans hovedstad, går ferden videre til et shoppingparadis av dimensjoner. Malaysias hovedstad Kuala Lumpur kan by på enorme kjøpesentre, høyhus i verdensklasse (Petronas Towers) og meget lave priser.

Vi har selvsagt ikke fått nok, og fra Asias forurensede storbyer drar vi til oljesjeikenes rike. Langt ute i den persiske gulf med sanden i ryggen og den hete gulfen skvulpende ved beina, finner vi skatteparadiset Dubai. Byen er kjent for å fremvise ekstravagante bygninger (spesielt hotellet Burj Al Arab) og shopping for fanatikere. Er bagasjekvoten fortsatt ikke sprengt og budsjettnivået ennå ikke er nær havbunnen, gjør vi et siste stopp i deilige Amsterdam. Etter besøk på brune kafeer og slappe dager på kanalene, legger vi veien tilbake til Oslo og Norge igjen.

Mer informasjon

 • Dampende hett i Reykjavik
  - weekendguide til Reykjavik.

 • Fem ting du MÅ gjøre i New York
  - skrevet året før terroren rammet, men fortsatt med en viss relevans.

 • Hellig og hipt i Tokyo
  - bildespesial fra Tokyo.

 • Robinsonriket - paradis eller turistmølle?
  - lesernes beste Malaysiatips.

 • Verdens største shoppingfestival
  - mars er måneden for de ekstra gode tilbudene i Dubai - her et forvarsel før fjorårets festival.

 • For liberalt i Amsterdam?
  - leserne diskuterer den nederlandske hovedstadens liberale syn på sex og dop. Er Amsterdam i ferd med å forsøple hele byen.
 • Videre til neste rundtur

 • Tilbake til hovedartikkel