Eksklusive opplevelser

Å oppleve noe annet enn alle andre i ferien. Det er også luksus.

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ikke alle kan vende hjem fra ferien med en eksklusiv feriehistorie i ryggsekken. Oftest er slike opplevelser svært dyre. Vi har forsøkt å finne fremt til land hvor du kan oppleve noe uvanlig til en lavere pris enn i mange andre land. Det er ikke dermed sagt at det blir direkte billig – men det blir atskillig billigere enn det kunne ha blitt.

Stedene vi her nevner byr på opplevelser utenom de vanlige diskotek-, sol- og bade-opplevelsene.

Safari i Namibia

Sanddyner i Namibia. Foto: Tarjei Tyssebotn.
Sanddyner i Namibia. Foto: Tarjei Tyssebotn. Vis mer

Dette lille landet helt sør i Afrika er blitt en favoritt blant garvede backpackere. Ifølge reiseguiden Lonely Planet er dette landet av de billigste afrikanske landene. En natt på hotell med topp standard koster 15 dollar. Til sammenligning er prisen 50 dollar i nabolandet Sør-Afrika og 60 dollar i Botswana, som også grenser til Namibia.

I Namibia kan du, grunnet det lave prisnivået, oppleve den afrikanske drømmen - safari - til en lavere pris enn både i Kenya, Tanzania og ikke minst Sør-Afrika.

Journalist Helle C. Aarnes har vært på safari i Namibia.

- Vi stoppet ved et vannhull for å vente på elefantene. Om kvelden kom de bortover savannene i tre puljer. Hele 33 elefanter kom til sammen, både store og små. Det var en fantastisk opplevelse å betrakte dem, sier Aarnes.

Hun anbefaler også ørkenvandring i Namibia.
- Landet har sanddyner som kommer direkte inn fra havet. Vi var ute og klatret på sandfjell en natt. Det var helt spesielt, sier Aarnes.

Jungel i Nord-Thailand

I Nord-Thailand, mot grensen til Burma og Laos, er det jungel. Her arrangeres det turer for turister. Du kan også ri på elefanter. Nord-Thailand er den billigste delen av landet, så du trenger ikke å bli blakk selv om du forlater strendene i sør.

Se den kinesiske mur

Er du i Beijing for å shoppe, koster det ikke mye å få med seg severdigheter som Den himmelske freds plass, Den forbudte by og ikke minst Den kinesiske mur. Du kan nemlig leie deg privatsjåfør for en hel dag, som kjører deg dit du vil, og venter mens du nyter dine kulturelle input. Du får privatsjåfør for en dag for drøye 500 NOK.

Besøk regnskogen

Reiseguiden Budget Travel anbefaler Costa Rica i Sør-Amerika for de som vil se regnskogen og oppleve flott natur. Og da naturligvis til en overkommelig pris.

”Fordi hovedattraksjonen i dette lillle landet er fjellene og regnskogen, trekker ikke Costa Rica til seg massene av strand-elskende nord-amerikanere. Derfor er de fleste hotellene her små, og ikke dyre”, skriver Budget Travel.

En natt på hotell koster rundt 250 NOK, og andre tjenester ligger på det samme nivået.

Costa Rica har mye å by på: Du kan først og fremst dra på guidede turer i regnskogen og i fjellene. I tillegg kan du du i de større byene gå på konserter og se kulturelle sights til lave priser. I byen San Jose får du også billige spansktimer.