Eksklusiv Oslo-helg

Penger igjen på skatten som enda ikke er svidd av? Her er våre tips for et sensommerbesøk i hovedstaden med luksusvri.

Kongelig balkongutsikt er vanskelig å kjøpe for penger, men en luksusweekend i hovedstaden er ikke vanskelig å få til om du har tilstrekkelig med gryn.
Kongelig balkongutsikt er vanskelig å kjøpe for penger, men en luksusweekend i hovedstaden er ikke vanskelig å få til om du har tilstrekkelig med gryn.Vis mer

Har du en masser av kroner - og en helg til overs? Vi presenterer en oppskrift på hovedstadens mest eksklusive moro.

Bo fett

Det blir ikke en eksklusiv weekend i Oslo uten plass i en av byens lekreste hotellsuiter. Og hva er vel fjongere en Grands Milleniumssuite? Her kan du breie deg med boblebad, badstue og balkong. Bilder finner du her. DinSide Reise har tidligere vurdert hovedstadens hotteste suiter. Der tok Grand en knepen andreplass. Likevel er dette valget for pengefolk flest, for adgang til Plazas toppsuite får du bare om du er kjendis, president, kongelig eller av andre grunner har et velansett navn.

 • Harde fakta om å bo fett i Oslo finner du her.
 • Fancy transport

  Kabriolet på leiebasis.
Foto: Bislett Bilutleie Foto: Bislet Bilutleie
  Kabriolet på leiebasis.
  Foto: Bislett Bilutleie Foto: Bislet Bilutleie Vis mer

  Trikken var riktignok bra nok for Kong Olav under oljekrisen, men for en Røkke-imitator holder dette folkelige fremkomstmiddelet neppe mål. Skal du bevege deg med stil i hovedstadens gater, må du ha kjøretøy med klasse. Hva med en BMW kabriolet? Hos Bislett Bilutleie kan du leie en for ett døgn for 1.911 kroner. Er det større ting du fristes av har Bærum Limousine eksklusive kjøretøy med sjåfør til leie for en neve tusenlapper.

 • Harde fakta om fancy transport finner du her.
 • Heftig mat

  [Ugjyldig objekt (NAV)]

  Skal du spise blant de fjesene som daglig lyser mot deg fra glansede magasiner og rosa næringslivssider, velger du gjerne Theatercaféen ved Nationalteateret og Acqua på Aker Brygge. De unge kongelige og deres omgangskrets oppsøker for eksempel den trendy restauranten Bølgen og Moi på Briskeby. Skal du jakte etter den mest eksklusive maten er det fortsatt Bagatelle som teller med sine to Michelin-stjerner, som en av tre restauranter i Skandinavia. Atmosfærevinneren i følge Michelinguiden er forøvrig Le Canard som holder til i en ærverdig villa på Frogner.

 • Harde fakta om heftig mat finner du her.
 • Trim av shoppingmuskelen

  Kostbart på kjøkkenet med Bulthaup.
Foto: expo-nova.no Foto: expo-nova.no
  Kostbart på kjøkkenet med Bulthaup.
  Foto: expo-nova.no Foto: expo-nova.no Vis mer

  Turistene flokker seg opp og ned Karl Johan for å kikke i butikker. Heldigvis trenger du ikke breie deg med bermen for å gjøre et anstendig stykke shopping. Riktignok finner vi det eksklusive kjøpesenteret Paleet på Karl Johan med sine designerbutikker og kostbare klær. Skal du imidlertid gjøre den riktig fine shoppingen drar du litt ut av sentrumskjernen. Bogstadveien og Hegdehaugsveien på Majorstuen er sannsynligvis kjent for de fleste med sine eksklusive butikker og trendy tilbud. På Frogner finner du også flere fine butikker på rekke og rad, for eksempel i Bygdøy Allé der de mest heftige interiørbutikkene har sin adresse. I "revisorbyen" på Skøyen, finner du fasjonable mote- og interiørbutikker, blant annet i gamle industrilokaler.

 • Harde fakta om luksusshopping finner du her.
 • Velvære blant fiffen

  Etter travle shoppingrunder på beste vest, har tander hud behov for delikat behandling. Da er veien kort til Colosseum Park Spa. Bestiller du i god tid, kan du sikre deg det dyreste av det dyre hva gjelder hudpleie. Her blir nemlig pengesterke kunder behandlet med produkter fra det eksklusive hudpleiemerket La Praire. Frister det med massasje av møre handlebein, tilbyr de massasje. Det kan du også få i lekre lokaler på Vestkantbadet. På kulturelle hotell Bristol kan du også fjonge deg i flunkende nye spa-lokaler.

 • Harde fakta om fiffig velvære finner du her.
 • Stilfull rekreasjon


  Hva gjør de mest eleverte for å få utløp for ekstra energi, og samtidig pleie sine forbindelser? Jo, de spiller selvsagt golf. Og på den dyreste og mest eksklusive av norske golfbaner, Oustøen, er det kun adgang for de aller fiffigste av medlemmer. På Bogstad Golfbane kan du også prøve deg med noen slag - lettest om du blir invitert av medlemmer. Kommer du som besøkende må du spille etter klokken 14 i weekenden og ha et handicap på 20/28 for herrer/damer. Regn med at det er mange om spilletiden her.

 • Harde fakta om stilfull golf finner du her.
 • Eksklusiv sightseeing

  Helikoptersightseeing over hovedstaden - alt kan kjøpes for penger.
Foto: pegasus-as.no Foto: pegasus-as.no
  Helikoptersightseeing over hovedstaden - alt kan kjøpes for penger.
  Foto: pegasus-as.no Foto: pegasus-as.no Vis mer

  Skal du toppe Oslobesøket, bør du se byen fra luften. Kanskje ikke med privat Røkke-jet, men hva med en helikoptertur i ettermiddagssolen? Pegasus Helicopter holder til på Gardermoen, og arrangerer sightseeing over Oslo. Minimumsprisen er 4.500 kroner, og da kan du regne med ca. 30 minutters flytid. Helikoptrene kan ta inntil seks passasjerer.

 • Harde fakta om eksklusiv sightseeing finner du her.
 • Ut på tur?

  Frister et aldri så lite avbrekk i hverdagen? I restplassoversikten finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Du kan også bestille restplassmeldinger på SMS. Mer om det her. Vil du bestille charterreiser, får du oversikten her.

  Lurer du på om flyet er i rute? Det kan du finne det ut på vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.