Drive slowly. Det er ikke farten som utgjør den største trusselen for busspassasjerer i Thailand.
Drive slowly. Det er ikke farten som utgjør den største trusselen for busspassasjerer i Thailand.Vis mer

Egen buss for Thailands kvinner

Bangkoks kvinner føler seg utrygge på byens busser. Nå løses problemet enkelt og greit med å stenge mennene ute.

Sist uke lanserte Bangkok en busstjeneste utelukkende for kvinner etter klager om sikkerhetene på byens busser. Ladybussene, som de kalles, skal påse at kvinner kan ferdes trygt gjennom byens sentrum uten å måtte frykte tyveri eller seksuell trakassering.

Farlige lønningsdager

Det er særlig mot slutten av måneden, når lønningene er utbetalt, at Bangkoks kvinner føler seg utsatt. Det er Bangkoks transportorganisasjon (BTO) som står bak initiativet.

- Til å begynne med vil vi forsøke å dekke rutene fra Bangkoks kommersielle sentrum med fokus på de dagene hvor lønninger utbetales, sier Peerapong Hisornpakdi, direktør i BTO til nyhetsbyrået Reuters. - Alt avhengig av responsen vi får kan prosjektet utvides til å dekke hele byen.

Ladybussene som rommer mellom 40 og 50 passasjerer vil tas i bruk i tre dager mot slutten av hver måned.

Med støtte i grunnloven

BTO sier at bussprosjektet er designet for å beskytte de thailandske kvinners rettigheter som er garantert under landets grunnlov.

- Vi har fått mange klager fra kvinner som føler seg utsatt på trange, overfylte busser, sier Hisornpakdi. - Vi håper samtidig at mannlige passasjerer ikke føler at de blir diskriminert av prosjektet.

På reise til Thailand?

Skal du på reise til Thailand? Da bør du sjekke DinSides store Thailandguide. Ta også en titt på hva våre lesere har gitt av karakterer på Thailand som reisemål i Reiseguiden.