Ebookers kjøper MrJet

Ebookers skaffer seg markedsandeler ved å kjøpe inn nettbyrået MrJet.

På onsdag ble det klart at den britiskbaserte nettbyrået kjøper MrJet fra Spray. Spray får betalt rundt 16 millioner svenske kroner i aksjer, melder fagbladet Travelnews’ nettsider. Ebookers er Europas største nettreisebyrå.

- MrJet har et godt merkenavn, i tillegg satser vi på positive synergieffekter ved å samkjøre teknologi og søkemotorer, bekrefter daglig leder av Ebookers Norge, Henrik Holstad.

Satser videre på MrJet

Ebookers utvider.
Ebookers utvider. Vis mer

Svenskbaserte MrJet har hatt vanskeligheter med å etablere seg i Norge. I desember ble norgesavdelingen lagt ned og kundeservice flyttet til hovedkontoret i Sverige. Holstad er usikker på om de to nettbyråene vil operere fra en felles bookingmotor, men Ebookers Norge kommer med sikkerhet til å ta over kundeservice og support.

- Vi satser på beholde nettstedets identitet og styrke. I tillegg satser vi på å fjerne en del av svakhetene.

Blant de største i Norge

Det er flere enn MrJet som har hatt problemer med inntjeningen de siste månedene. Flere aktører i markedet har spådd at 2001 blir være eller ikke-være for nettbyråene. Ebookers tror at kun to til tre kommer til å klare seg.

- Konkurransen er knallhard og det er mange som kjemper om beinet. Innen året er omme tror jeg vi står igjen med vesentlig færre aktører enn vi har i dag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Inntil nå har nettbyråene vært svært så forsiktige med å røpe omsetningstall. Holstad kan imidlertid bekrefte at Ebookers Norge i fjor omsatte for 65 millioner kroner. I år tror selskapet på en økning, og har satt målet rundt 110 til 115 millioner. Dette inkluderer salg gjennom turoperatøren Geotours. Onlinesalget til Ebookers utgjør om lag 20 prosent av totalen.

- Jeg tror vi kan regne oss blant de største i landet nå, sier Holstad.

Nei, det ønsker vi ikke…

Verken Zolong.com eller Gotogate.no ønsker å gå ut med sine tall.

- Vi går ikke ut med omsetningstall, det er litt tidlig for oss, forklarer daglig leder i Zolong.com, Atle Hovde. Han kan imidlertid bekrefte at nettbyrået har hatt en god start på året, og ligger foran budsjett. Målsetningen er å være cash-nøytrale innen utgangen av 2001.

Reisefeber.no gjennomførte i går en ny emisjon som vil tilføre selskapet åtte millioner kroner. I en pressemelding sier det skandinaviske selskapet at omsetningstakten nå ligger på 10 millioner kroner i måneden. I Norge omsetter Reisefeber.no for 1,5 millioner i måneden. Målsetning for året er en omsetning på 41 millioner.

DinSide Reise har testet de største nettbyråene både på pris og kvalitet. Les hele testen her.

Ut på tur?

I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Vil du bestille vanlige charterreiser, finner du disse med vårt chartersøk.

Lurer du på om flyet er i rute? Nå kan du finne det ut på DinSide Reise. Sjekk vår kontinuerlig oppdaterte oversikt for flygninger med SAS, Braathens og Widerøe her. Ta også en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev.