Dyrt å betale kafévarene med bonuspoeng

Prisen for seks melkesjokolader tilsvarer én bonusreise.

En melkesjokolade ombord på SAS´innenriksfly koster 900 bonuspoeng. Til sammenlikning koster en enveis flyreise i Norge 6.000 poeng. Foto: sas.no
En melkesjokolade ombord på SAS´innenriksfly koster 900 bonuspoeng. Til sammenlikning koster en enveis flyreise i Norge 6.000 poeng. Foto: sas.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS tilbyr sine kunder et utvalg varer når de er ute og flyr, fra vann og brus, til muffins og sjokolade.

Men EuroBonus-kunder kan også velge å betale for varene med bonuspoeng. Da blir prisen en ganske annen enn om du betaler med kort eller kontanter.

>> Derfor bør du kjøpe maten før avreise

Flere hundre kroner for varene

Det koster deg nemlig relativt mange bonuspoeng å betale for alt fra melkesjokolade til Coca-Cola om du betaler med bonuspoeng. For eksempel koster én 100 grams melkesjokolade 900 bonuspoeng.

For prisen av seks og en halv sjokoladeplate får man en enveis bonusreise i Norge. En slik reise koster nemlig 6.000 bonuspoeng.

Tar man utgangspunkt i SAS´priser for kjøp av ekstra bonuspoeng for å se hva bonuspoengene er verdt i kroner og øre, tilsvarer 900 bonuspoeng 180 kroner!

Betaler du derimot med kort eller kontanter, koster den samme sjokoladen 30 kroner.

Og da har vi tatt utgangspunkt i at det her og nå er tilbud på kjøp av bonuspoeng. Etter 15. mars, når tilbudet er utgått, vil 900 bonuspoeng tilsvare en pris på 300 kroner, hvis vi regner om til kroner på denne måten.

Flere priseksempler:

 • Liten pose med chips eller cashewnøtter: 20 kroner eller 500 bonuspoeng, tilsvarer 100 kroner. Etter 15. mars: 166,5 kroner
 • Muffins: 30 kroner eller 900 bonuspoeng, tilsvarer 179,82 kroner. Etter 15. mars: 300 kroner
 • Olden vann, 0,5 liter eller 0,3 cl Coca Cola: 25 kroner eller 700 bonuspoeng, tilsvarer 140 kroner. Etter 15. mars: 233 kroner.
 • Det koster 199,8 kroner å kjøpe 1.000 bonuspoeng. Altså tilsvarer hvert bonuspoeng 0,1998 kroner. Fra 15. mars er prisen 0,333 kroner for 1.000 bonuspoeng.

  Les også: Nå er det her du får valuta for pengene!

  Tilleggsytelse til bonuskundene

  Ifølge kommunikasjonsrådgiver Tormod Sandstø i SAS er målet ved å tilby betaling med bonuspoeng om bord på flyet, å gi medlemmene en bred mulighet til å benytte dem.

  – Det finnes de som har mange poeng og ser dette som en tilleggsytelse til alt annet, alternativt medlemmer som kanskje har poeng som snart forfaller og ønsker å benytte de, og til slutt medlemmer som kanskje ikke når et uttak for en bonusreise, sier Sandstø til DinSide.

  Hva er årsaken til at man må ut med et relativt stort antall bonuspoeng for kjøp av enkle kafévarer?

  – Vi tror ikke summen nødvendigvis er så høy, men reflekterer et riktig nivå for dette, sier Sandstø, og påpeker at det ikke er noe fasit på å omregne bonuspoeng til en eksakt kroneverdi.

  Som eksempel nevner Sandstø at de som har et Trumf-kort, kan omgjøre Trumfpoeng til bonuspoeng.

  – Da tilsvarer 35 Trumf-kroner 486 EuroBonus-poeng, forteller Sandstø.

  Han legger til at også kontantprisen for kafévarene oppgis ved siden av prisen i bonuspoeng.

  – Slik kan medlemmene ta stilling til om de ønsker å benytte poeng, sier Sandstø.

  Les også: Ja, du bør være utro mot flyselskapet!