Dyrest i verden

Verdens dyreste hotell - det ligger ikke lenger i Dubai, men hos nabokaksene i Abu Dhabi. Emirates Palace åpnet dørene denne måneden.

Publisert
Sist oppdatert


Det har kostet hårreisende 24 milliarder kroner å bygge det nye kaksepalasset i De forente arabiske emirater. Dette skriver den britiske avisen The Times. Men verdens ferskeste hotellpalass har eiere med nok av penger - det er nemlig myndighetene i Abu Dhabi som eier Emirates Palace, og de har bygget det i forvissning om at det aldri vil bli lønnsomt.

 • Se bildene fra Emirates Palace
 • Rekordpalass

  Over hotellets sentrale del troner en enorm kuppel dekorert med gull, sølv, glass og flisemosaikk. <i>Bilde: Emirates Palace</i>
  Over hotellets sentrale del troner en enorm kuppel dekorert med gull, sølv, glass og flisemosaikk. Bilde: Emirates Palace Vis mer


  Det er ikke bare prislappen på byggingen som setter rekorder i dette ekstravagante hotellprosjektet. Inngangshvelvingen er 40 meter høy og 36 meter bred. Det er bare litt mindre enn triumfbuen i Paris. Atriumet i lobbyen er 60 meter høyt og 42 meter bredt, kronet av verdens største kuppel, forøvrig en av 114 kupler som kroner bygget. Mer enn 6.000 kvadratmeter flate er dekket av bladgull. Skulle du finne på å gå en tur rundt hele palasset, bør du sette av en times tid. Og kanskje får du da følge av en av de ansatte? Det er nemlig fire av dem for hver gjest - om palasset er fullbooket.

  Rommene

  Her finner du også noen av verdens mest kostbare hotellsuiter. Palassuitene vil du kunne få leie for omkring 100.000 kroner per natt, og med det hører egen heis direkte til suiten. Hotellet har dessuten en egen avdeling med seks suiter reservert for herskerne i Bahrain, Kuwait, Oman, Quatar, Saudi Arabia og De forente arabiske emirater.

  Fra en av de 40 khaleejsuitene. <i>Bilde: Emirates Palace</i>
  Fra en av de 40 khaleejsuitene. Bilde: Emirates Palace Vis mer


  For mer "normale" gjester finnes 302 luksusrom, alle utstyrt med plasma-TV, bærbar PC og fjernstyring fra et panel av alle rommets elektriske og elektroniske funksjoner. Døgnkontinuerlig butlerservice hører med, det samme gjør ferske blomsteroppsatser hver dag.

  Totalt har det gedigne palasset "kun" 392 rom og suiter.

  Utvendige fasiliteter

  Hotellet ligger ved en 1,3 kilometer lang strand med moloer som gjør området til en isolert lagune. Rundt hotellet har eierne også konstruert en park på en million kvadratmeter. Det blir også bassenganlegg både ved øst- og vestvingen, inkludert spafasiliteter.

  Emirates Palace eies av Abu Dhabis myndigheter, men drives av Kempinski Hotels&Resorts.

  Ekstern lenke:
  Emirates Palace

 • Se bildene fra Emirates Palace
 • Mer om luksusferie og tips om hoteller og bosteder.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer