Dyrest i Europa

I følge en ny undersøkelse utført av Economist Intelligence Unit (EIU) er Oslo og Paris Europas dyreste byer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Dyr utsikt over Monolitten i Frognerparken. Sammen med Paris er Oslo verdens tredje dyreste by. Foto: Cecilie Leganger.
Dyr utsikt over Monolitten i Frognerparken. Sammen med Paris er Oslo verdens tredje dyreste by. Foto: Cecilie Leganger. Vis mer

Dyrest i Europa

  1. De 50 dyreste i verden


At det koster skjorta å leve i Oslo er ingen nyhet. Men at Oslo, i godt selskap med Paris, er i ferd med å danke ut Tokyo og Osaka Kobe i Japan om første- og andreplassen på listen over verdens aller dyreste byer kommer kanskje som en overraskelse. Ifølge en ny undersøkelse utført av Economist Intelligence Unit (EIU) puster nemlig Oslo og Paris, som deler tredjeplassen på lista, Japan i nakken.

To ganger i året undersøker EUI prisnivået i verdens storbyer, og for et halvt år siden tronet Oslo alene som Europas dyreste og verdens tredje dyreste by. Nå har imidlertid Paris rykket opp, og bronsevinnerne ser altså ut til å kunne utfordre prisnivået i Tokyo og Osaka om ikke lenge. En noe tvilsom ære, vil nok derimot mange si.

Ifølge NTB, ut i fra en pressemelding fra EUI, er det to faktorer som fører til endringer i rangeringen: Den ene er endringer i prisnivået og den andre er dollarkursen. At Paris deler tredjeplassen med Oslo er først og fremst et resultat av det siste. Europeiske byer er blitt betraktelig dyrere på grunn av dollarsvekkelsen.

Her ser du en oversikt over de 50 dyreste byene på listen.

Europa dominerer

Utenom Tokyo og Osaka er de ti dyreste byene på listen europeiske, med London på en sjetteplass, bak København og Zurich. Bare fem byer av de 25 dyreste på lista er faktisk ikke-europeiske. Ut i fra listen får vi også bekreftet en gang for alle at Stockholm er betraktelig billigere enn Oslo, da byen ligger på en 16-plass på listen.

Ekstern lenke:
Economist Intelligence Unit (EIU)
Her ser du hele listen

Kilde: NTBLyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!