<b>KAN DETTE STEMME?:</b> Hvorfor blir studentbilletten dyrere enn voksenbilletten, undrer Elise Strøm Midthun. Foto: Ole Petter Stokke
KAN DETTE STEMME?: Hvorfor blir studentbilletten dyrere enn voksenbilletten, undrer Elise Strøm Midthun. Foto: Ole Petter StokkeVis mer

Dyrere for student enn for voksen?

Noen av Widerøes studentbilletter er høyere enn voksenbilletten. Se hvorfor.

Elise Strøm Midthun (27) fikk seg en overraskelse da hun skulle bestille enveisbillett fra Tromsø til Trondheim med flyselskapet Widerøe.

– Widerøe har nylig lansert studentpriser for studenter mellom 26 og 31 år. Man skulle tro dette var billigere flybilletter? spør Strøm Midthun DinSide i en epost.

Søker du etter fly fra Tromsø til Trondheim den 8. desember, koster det nemlig 565 kroner som vanlig voksen og 4.842 kroner som student.

– Det er over 4.000 kroner dyrere å fly som student enn å fly som vanlig voksen. Jeg synes det er direkte latterlig og fullstendig meningsløst, sier Strøm Midthun til DinSide.

Men er dette riktig? Ja, mener Richard Kongsteien, kommunikasjonsdirektør i Widerøe.

Les også: Billigere med charterfly enn med rutefly

Strekningen har ikke studentpris

– Eksempelet som er hentet fram her, er reiser med andre selskaper enn Widerøe, eller kombinasjon mellom Widerøe og andre selskaper. Det er bare på våre egne strekninger vi kan tilby studentpris. Vi har ingen rute mellom Tromsø og Trondheim, og tilbyr derfor ikke noen studentpris på det strekket, forklarer Kongsteien.

Richard Kongsteien er Widerøes kommunikasjonsdirektør. Foto: Widerøe.no
Richard Kongsteien er Widerøes kommunikasjonsdirektør. Foto: Widerøe.no Vis mer


Videre forteller han at eksempelet på 5.000 kroner er en full flex-billett med SAS til Bodø, og med Widerøe fra Bodø via to stopp på Helgeland til Trondheim.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Når det er sagt, så kan det også være tilfeller der billigbillettene er lavere enn studentprisene på enkelte strekninger som vi flyr. Vår billigste billett koster 395 kroner, mens en studentbillett fra Volda til Oslo koster 530, eller fra Bodø til Svolvær for 440 kroner, forteller Widerøes kommunikasjonsdirektør, og påpeker:

– Men i motsetning til billigbilletter får du kjøpt studentbillett helt fram til avgang, mens de billigste billettene ofte forsvinner veldig fort.

Elise Strøm Midthun kjøpte til slutt en flybillett, men valget falt i hvert fall ikke på den såkalte «studentbilletten» til 4.842 kroner.

– Jeg endte med å bestille en billett hos SAS til 565 kroner, forteller hun.