Dyrere flybilletter

Noen jubler over økt oljepris – som flypassasjer har du ingen grunn til å gjøre det!

Braathens og SAS må øke inntektene for å dekke opp de høye kostnadene drivstoffet påfører dem.

Braathens

Braathens antyder at flyprisene bør opp med ca. ti prosent for at de skal kunne dekke sine økte kostnader. Frode Geitvik i Braathens forteller Dagens Næringsliv at selkapets drivstoff-kostnader øker med 21 millioner for hver dollar oljeprisen går opp.

SAS

Ledelsen i SAS konstaterer også overfor DN at det ikke ser ut til at drivstoffprisen skal falle med det første. Selskapet uttaler at det er svært sannsynlig at billettprisene vil gå opp tre til fire prosent nokså snart!

Dyrere og dyrere!

Siden januar har belegget på innenriksflygningene sunket med litt over fire prosent. I tilsvarende periode har billettprisene steget med over ti prosent. Øker Braathens sine priser ytterligere med ti prosent nå, har altså billettprisene steget med rundt hele 20 prosent siden nyttår – det er uhørt mye. Men hvem tør vel starte en priskrig med SAS og Braathens etter at Color-Air gikk konkurs? Det er i hvert fall ingen tvil om hvem som er taperen: Du!

Billigere reise likevel?

Restplass-prisene hos charterselskapene er styrt av etterspørselen og ikke drivstoff-prisen! Fortsatt er det mulighet til å gjøre store høstkupp! I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!

Artikkelen fortsetter under annonsen