Rød og forlokkende - men snart dyrere.
Rød og forlokkende - men snart dyrere.Vis mer

Dyrere britiske telefonkiosker

Dropp tanken på billig telefonering fra britiske telefonkiosker.

Nordmenn har etterhvert blitt et svært mobilt folkeslag – både hva gjelder reiser og telefonbruk. Men på reiser har vi lært oss til at det er dyrt med mobiltelefon. Og mange steder i verden er det svært billig, til dels også gratis, å benytte telefonkiosker for lokale samtaler. Men skal du til Storbritannia er ikke dette lenger tilfelle.

Opp, opp

Fra 3. oktober blir det langt dyrere å benytte de mer enn 140.000 britiske telefonkioskene. Alle gratistjenester fjernes. Det betyr at du må betale for å ringe for eksempel internasjonale opplysningstjenester, noe som tidligere har vært gratis i Storbritannia. I tillegg dobles minimumsavgiften fra 10p til 20p (ca. 2 kroner). Deretter må du betale fra 7p til 14p per minutt – også det dyrere enn tilfellet er nå. Bare småpenger sier du nok. Ja, det er vel det. Men faktisk betyr disse prisstigningene at det blir like dyrt for britene å ringe fra telefonkiosken på hjørnet som å ringe fra mobiltelefon.

Og ironisk nok skylder British Telecom på det ekspanderende mobile telenettet når de må forklare hvorfor de øker prisene. (Selskapet tjener for øvrig omkring 3 milliarder pund hvert år…)

Med mobil i Storbritannia

Heldigvis trenger du ikke være avhengig av telefonkioskene i Storbritannia. Vi har sjekket prisene hos de to største mobiltelefonselskapene i Norge. Med Netcom koster det fra 1,21 til 3,19 per minutt å ringe i Storbritannia avhengig tidspunkt og hvilken britisk operatør du benytter. Med Telenor betaler du fra 1,25 til 4,49 avhengig av tidspunkt og operatør. Ringer du hjem til Norge koster det fra i overkant av fem kroner til litt over 12 kroner. Altså blir det ikke store prisforskjellen mellom kiosk og mobil for nordmenn i Storbritannia heller. Og når mobiltelefonen er så mye mer fleksibel blir vel valget enkelt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Billige reise?

Ferie til over i det kalde høstværet? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!