Dyrere å fly med Lufthansa

Høye oljepriser gjør at flypassasjerer må punge ut.

<b>ØKER AVGIFTENE:</b> Høyere oljepriser gjør det dyrere å fly. Foto: Lufthansa
ØKER AVGIFTENE: Høyere oljepriser gjør det dyrere å fly. Foto: Lufthansa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På grunn av høye oljepriser innfører flyselskaper som Lufthansa, Emirates og SWISS drivstofftillegg.

Det betyr at det ble dyrere å reise med Lufthansa og SWISS fra 1. mars, og at prisen har steget med mellom 30 og 90 kroner per strekning, ifølge danske check-in.dk

Drivstoff- og sikkerhetsavgiften kommer på 43 euro per flystrekning, som tilsvarer cirka 325 norske kroner. Avgiften gjelder innenfor Europa, Israel, Jordan, Libanon og Nord-Afrika. Dette innebærer en prisstigning på cirka 30 kroner per enkeltstrekning og 60 kroner ekstra for en returbillett.

Les også: Lufthansa får nye flyseter

Destinasjon og oljepris påvirker

Drivstofftillegget beregnes per flydde distanse og avhenger av destinasjon, pris og den nåværende oljeprisen, ifølge Lufthansas nettside. Alt dette er inkludert i totalprisen. Klikker du på linken «Taxes, fees & other charges (per person)», vil du se nøyaktig hvilke avgifter og du må betale ekstra for.

Drivstoff- og sikkerhetsavgiften vil stige voldsomt på interkontinentale ruter, ifølge check-in. Blant annet blir det dyrere å reise til Sør-Amerika, Asia, Sentral-, Vest- og Sør-Afrika. Fremover vil det være et tillegg på 142 euro per vei, som er en stigning på cirka 60 kroner.

Skal du eksempelvis reise fra Danmark via München til Asia, skal det også beregnes drivstofftillegg på den europeiske strekningen i tillegg til den oversjøiske strekningen. Dette innebærer at det skal betales 640 kroner for returdelen av den europeiske strekning og 2.120 kroner for den interkontinentale returflygningen, som totalt utgjør 2.750 kroner.

Les også: EUs miljøavgift gjør at det blir dyrere å fly

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!