Alper og ski er ofte synomymt med fall og skader. Særlig for danskene...
Alper og ski er ofte synomymt med fall og skader. Særlig for danskene...Vis mer

Dyre danske alpinister...

Danskene faller mest. Det viser en fersk rapport fra Europeiske Reiseforsikring. Nordmenn inntar sammen med svenskene en verdig jumboplass på statistikken.

Hva skjer når du tar en danske og et snowboard og plasserer dem sammen på et fjell? Det kan gå utmerket, men i følge Europeiske Reiseforsikrings skadekontor i Alpene gjør det ofte ikke det. Danskene topper nemmelig skadestatistikken.

Nordiske forskjeller

Nordmenn faller også… I St.Gallen i Sveits ble det i fjor behandlet 144 norske skadesaker fra alpinbakkene. Euro-Centeret behandlet også 94 svenske og 166 finske saker i 1999. Men ingen slår de smukke danskene! Hele 8.000 danske saker ble behandlet, og hva annet kan vi gjøre enn å gratulere! En suveren førsteplass. (OBS: Tallene er ikke satt opp i mot antallet reisende fra hvert av landene.)

Overmodige dansker

Men hvorfor klarer de ikke å holde seg på beina? Danskene har for alvor inntatt fjellsidene. Overmodige og uten frykt kaster de seg ut i løypa, eller gjerne utenfor løypa, og ender opp med kneskader, håndleddskader og ankelskader. Om nordmenn faktisk er født med ski på beina, eller om danskene ikke burde bevege seg høyere opp enn Himmelbjerget, skal vi ikke spekulere i.

Dyre fall…

Informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland, forteller om økende skiinteresse hos danskene. –De har bedre økonomi nå og kort vei til alpene. Men de mangler øvelse og kjører ofte hardt fra morgen til kveld, noe som fører til hyppige besøk på sykestuen, sier Vennesland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I fjor utbetalte Europeiske Reiseforsikring 630.000,- kroner for norske skader i Alpene. Svenskene skadet seg for 552.000,- kroner og finnene for 1,2 mill. Hva så med danskene? Hele 27 millioner kroner (!) ble utbetalt for overdreven skigang med manglende ferdigheter! Vi ønsker danskene lykke til videre i bakkene!

Hva dekker forsikringen?

Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

- Reiseforsikringen dekker både skade på en selv og skader som man påfører andre personer eller ting, sier advokat Nina Torgrimsby i Europeiske Reiseforsikring.

Så hvis du glemmer å se deg for i skibakken og kolliderer med en annen alpinist, er du ikke nødvendigvis ribbet. Torgrimsby understreker imidlertid at ansvarsforsikringen, som inngår i den vanlige reiseforsikringen, ikke omfatter uaktsomhet forvoldt med leid eller lånt motorisert kjøretøy.