Dykke blant korall og delfiner

Bad, seiling og dykking - Eilat og Rødehavet er stedet for vannaktive mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Oasen ved Rødehavet er et vannsportseldorado. Foto: Ken Hansen
Oasen ved Rødehavet er et vannsportseldorado. Foto: Ken Hansen Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Ettersom Eilat ligger helt i enden av Arava-dalen oppstår det en skorsteinseffekt. Det blåser så og si konstant en avkjølende nordavind ut Aqaba-bukten mot Rødehavet. Den legger forholdene til rette for alt som har med både soling og seiling å gjøre. Nedover kysten mot grensen til Egypt ligger strendene tett. Begynn å gå, ta en buss eller taxi. Buss og taxi er billig og går hele tiden.

Svøm med delfiner
Vi anbefaler første stopp på Dolphin Reef rett før Coral Beach Reservatet. Et "must" for delfinelskere. Her er det mulig å snorkle og dykke med delfiner. En unik opplevelse og populært blant turister. PS: Vær tidlig ute eller book på forhånd. Delfinene er mest lekne tidlig på morgenen/ formiddagen.

Kurs i vannsport

Aqua Sport Centre og Windsurfing Centre ligger rett ved siden av hverandre før Coral Reef. Dette er stedet for alt av vannsport. Her kan du ta kurs i seiling, vindsurfing, fridykking, og bli med på guidede dykkerturer på korallrevet. Siste skudd på stammen er Kitesurfing, som er en forholdsvis ny og spennende vannsport.

Fantastiske koraller

Naturreservatet på Coral Beach er et av stedene som definitivt er verdt et besøk for å dykke. Utstyr kan leies. Undervannslivet er enormt og korallene er fantastiske. Men at vannet er fysisk avsperret gjør det ikke spesielt attraktivt for bading. Men så er naturreservatet ment å beskytte korallene, ikke å innby til bading. Det kan du gjøre andre steder.

Litt lenger nedover stranden finner du Coral World Underwater Observatory Marine Park. Dyrt, men absolutt verdt et besøk. Spesielt undervannsobservatoriet og The Yellow Submarine. I observatoriet går du 4,5 meter under vannets overflate og ser rett ut på korallenes yrende liv, uten å ødelegge. The Yellow Submarine tar deg til 60 meters dyp på en unik undervanns safari.

Truet

Et problem for Coral Beach er at området trues av en naturkatastrofe. Korallene dør. De siste årene har 70 prosent av disse ømfintlige organismene blitt utryddet. At korallene er hjemmet til et fantastisk dyreliv gjør katastrofen som er i ferd med å skje enda større.

Det du som turist kan gjøre er å være varsom i vannet og styre unna de store båtene med glassbunn. Disse er et grelt eksempel på masseturismens utnyttelse av det forsvarsløse korallrevet. Men det kan være for sent ettersom byen lever av turister som bl.a vil se korallene, og utbyderne står i kø for å melke gullkua.

Sjekk ut badeforholdene i Dødehavet, og les flere tips om Eilat.