Dublin vs. London - konklusjon

Dublin vs. London
Opp til vurderingDublinLondon
AtmosfæreAvslappet, men livlig. Mye folk i gatene i helgen.Metropol med dertil stressende atmosfære, med mindre du holder deg til Londons roligere boligstrøk.
OrienteringDublin er liten og oversiktlig.London er stor, og det tar tid å komme seg rundt.
ShoppingOverraskende bra, stort sett de samme merkene som i London.Her finner du alle de kjente merkene, og også butikkene med det helt spesielle.
UtelivLivlig, men hyggelig atmosfære. Overvekt av puber, men også en del barer og utesteder. Avslappet stemning.Det kryr av puber, barer og nattklubber i London. Et tilbud for alle, uansett smak og legning.
SeverdigheterIkke så mange, men det kan være greit. Du får med deg det viktigste på en helg.Noen av verdens flotteste museer ligger her. Også andre toppattraksjoner. Såpass mange at du må komme igjen og igjen for å se alt.
OvernattingDyrere enn vi trodde, i hvert fall hvis du vil bo i sentrum. Men det finnes billige B&Bs.Det finnes flust av hoteller, i alle prisklasser. Du kan finne billig og bra overnatting dersom du leter litt.
InnbyggereIrer er hyggelige og humoristiske, og dublinere er intet unntak. De er pratsomme, og spesielt glad i vikinger.De fleste londonere kommer annetsteds fra, og virker generelt stressede og lite imøtekommende. De ekte londonere, eastenders, er derimot trivelige og avslappede.
KONKLUSJONDet går egentlig ikke an å sammenligne Dublin med London, men liker du pubene og shoppingen i London, vil du også like Dublin. Fordelen er at det er mindre avstander og mindre stress i byen.London er en verdensmetropol, og slår Dublin ned i støvlene når det gjelder severdigheter, uteliv og butikker for deg på jakt etter det helt spesielle. Men London er mer stressende, og det tar tid å komme seg rundt i byen. Likevel, London er byen for deg som liker storbypuls.


Dublin neste

  1. BILDER fra Dublin
  2. Dublin vs. London - konklusjon