Du trenger ikke blakke deg for å bo bra

Det er ikke nødvendigvis de dyre hotellkjedene som er best. Men det er spesielt én kjede du bør styre unna.

<b>DE BESTE HOTELLKJEDENE:</b> Du behøver ikke å bruke en formue for å få en anstendig overnatting, ifølge en fersk undersøkelse av hotellkjeder i Storbritannia. Foto: Britain on View
DE BESTE HOTELLKJEDENE: Du behøver ikke å bruke en formue for å få en anstendig overnatting, ifølge en fersk undersøkelse av hotellkjeder i Storbritannia. Foto: Britain on View Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ingen tvil om at nordmenn elsker London.

For fjerde år på rad topper byen Hotel Price Index-listen over nordmenns feriefavoritter: Dette er altså storbyen flest nordmenn bestiller hotellrom til via nettsiden Hotels.com.

London er også blant vinterens mest bestilte reisemål ifølge salgsstatistikkene til reisebyrået Ticket.no, etter Gran Canaria, Tenerife og Bangkok - som alle er atskillig varmere reisemål enn London.

Nå har den britiske forbrukerorganisasjonen Which gjort en omfattende undersøkelse av hotellkjedene, og avslører de beste og verste hotellkjedene i Storbritannia.

Har du planlagt en reise til London eller andre steder i Storbritannia, kan denne listen gi deg en pekepinn på hvilke hotellkjeder du bør vurdere for overnatting - og hvilke du ganske enkelt bør styre unna.

Les også: Her får du mest hotelluksus for pengene

Kjempeforskjell mellom best og verst

Undersøkelsen fra Which avslører enorme forskjeller i hotellstandardene. De beste kjedene scorer høyt på renslighet og kundeservice, mens den verste kjeden tilbyr rom uten vinduer. Og skulle du likevel ønske vindu, må du betale ekstra for det.

Premier Inn utpekes som en av seks anbefalte hotellkjeder, og får spesiell utmerkelse for god kundescore på tross av billige rom. Dette er et av bevisene på at du ikke behøver å robbes for å få en anstendig overnatting. Foto: Premier Inn
Premier Inn utpekes som en av seks anbefalte hotellkjeder, og får spesiell utmerkelse for god kundescore på tross av billige rom. Dette er et av bevisene på at du ikke behøver å robbes for å få en anstendig overnatting. Foto: Premier Inn Vis mer


– Undersøkelsen vår har avslørt et «king-sized seng»-gap mellom de beste og verste hotellkjedene i Storbritannia, og det viser at du ikke behøver å bruke en formue for å få en anstendig overnatting, uttaler Richard Headland, redaktør for magasinet Which.

Undersøkelsen er basert på anmeldelser av 8.267 overnattinger fra Which' lesere. Det er i alt 36 hotellkjeder som er vurdert, på områder som renslighet, komfort, frokost, romtilbud, kundeservice og verdi for pengene.

Har du tips til gode hoteller i London, eller er det hoteller du vil advare andre mot å velge? Del dine erfaringer i debatten nedenfor.

Anbefalte hoteller

Which har kåret disse seks hotellkjedene til de beste hotellkjedene i Storbritannia:

  1. Q Hotels: Toppscore på renslighet og romtilbud. Totalscore på 78 prosent
  2. Radisson Blu Edwardian: Toppscore på renslighet og kundeservice. Totalscore på 77 prosent
  3. Premier Inn: Toppscore på renslighet og kundeservice. Totalscore på 76 prosent
  4. Sofitel: Toppscore på renslighet, romtilbud og kundeservice. Totalcore på 74 prosent
  5. DoubleTree by Hilton: Toppscore på renslighet og romtilbud, totalscore på 71 prosent
  6. Park Plaza: Toppscore på renslighet og romtilbud. Totalscore på 71 prosent

Q Hotels er altså best i klassen og får toppkarakterer innen renslighet og romtilbud.

Which kommenterer også spesielt hotellkjeden Premier Inn på tredjeplass, som tilbyr billige rom helt ned i 29 pund (275 kroner) - og som likevel har en kundetilfredshet på 76 prosent. Dette er beviset på at du ikke behøver å blakke deg for å få en anstendig overnatting.

Les også: Vet du egentlig hva du får? Et femstjerners hotell er ikke det samme overalt

Gjør en kvalitetskontroll du også!

Vær oppmerksom på at det er mange besøk ved mange ulike enkelthoteller som ligger til grunn for rangeringen. Selv om én kjede kommer svært godt ut totalt sett, kan det likevel være forskjeller enkelthotellene imellom som ikke kommer frem i denne undersøkelsen.

Du bør derfor alltid gjøre litt reserch på hotellene du vurderer å legge deg inn på, før du bestiller.

Dette kan du gjøre via hotellets nettside, brukeranmeldelser hos tjenester som TripAdvisor, eller ved å google hotellnavnet. Men vær oppmerksom på at det er avslørt juks med kundeanbefalinger på TripAdvisor.

Merk deg også at ulike bookingnettsider stjernemerker samme hoteller ulikt

Styr unna disse

I motsatt ende av tabellen, finner vi hotellene du kanskje helst bør styre unna. Ifølge Which-undersøkelsen, er det hotellkjeden Britannia som scorer dårligst på kundetilfredshet.

I motsetning til de seks beste, som alle scorer over 70 prosent på kundetilfredshetsskalaen, kommer Britannia ut med kun 36 prosent kundetilfredshet. Dette er ganske mye dårligere enn nest verste på lista, som er Travelodge med 50 prosent kundetilfredshet.

Der de beste på listen får opptil fem stjerner, oppnår Britannia kun én skarve stjerne for renslighet, romtilbud og valuta for pengene. Det er denne hotellkjeden som selger rom uten vindu - og kunder rapporterer om et tillegg på 10 pund for oppgradering til rom med vindu.

Det er også interessant å se at ingen av hotellkjedene oppnår full score på områdene sengekomfort, frokost og valuta for pengene.