Vi har skuet tilbake på prisene fra i fjor - det er langt billigere til mange reisemål denne høsten.<br />
<I>Illustrasjonsfoto: Rune Olafsen</I> Foto: Rune Olafsen
Vi har skuet tilbake på prisene fra i fjor - det er langt billigere til mange reisemål denne høsten.
Illustrasjonsfoto: Rune Olafsen Foto: Rune OlafsenVis mer

Du sparer penger i høst

Restreiser er langt billigere i høst enn på samme tid i fjor.

Det er ikke bare noe vi innbiller oss - at prisene på reiser har blitt lavere. Reisebransjen sliter i motbakke i disse dager, og selv om det er synd for de mange som blir permittert eller mister jobbene sine, kan du nyte godt av markedsforholdene akkurat nå.

Tusenlapper spart

Vi har sett på de laveste prisene i høst, og sammenlignet det med de billigste reisene på samme tid i fjor. Og forskjellene er store.

I vår reisekupp-oversikt som publiseres hver fredag, så vi før helgen at du kunne sikre deg 14 dagers pakketur til Tunisia for 1.695 kroner. Året før ser vi at en flyreise til Tunisia i omkring samme tidsrom gikk for 2.095. Altså 400 kroner mer, uten at hotellet var inkludert. Her er flere enda heftigere eksempler:Er dere to som reiser sammen, kan dere altså slippe unna med drøye 2.700 kroner mindre for 7 dager i Agadir i høst enn dere ville gjort i fjor høst.

Endrede reisevaner

I fjor høst så vi også at reiser til Egypt knappest var å oppdrive på restplassfronten - den situasjonen er helt snudd på hodet i år. for eksempel solgte Star Tour forrige uke reiser til Egypt for kun 1.395 kroner, med hotell i en uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er reisemål i Nord-Afrika som får lide aller mest for våre endrede reisevaner, og som derfor også i store trekk blir fjernet fra charteroperatørenes lister innen kort tid. Kanariøyene synes å holde seg på omkring samme nivå som vi så i fjor.

Vil du følge med på restplassprisene?

  • Her finner du restplassoversikten på nett.

  • Her kan du bestille restplassmeldinger på SMS.

  • Farlig å reise?
  • På jakt etter noe billigere?

    Har du noe ferie til overs? Flere gode tips for hvordan ferien blir rimelig finner du i Reis Billig skolen. Er du ute etter å bestille charterferie, kan du finne de fleste tilbudene i markedet ved hjelp av vårt chartersøk.

    Ta en titt i Din Reiseguide, og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev. Her kan du sjekke om flyet ditt er i rute.