Det krever sin sjåfør å tøyle 610 hestekrefter på glattisen ... Foto: Bentley
Det krever sin sjåfør å tøyle 610 hestekrefter på glattisen ... Foto: BentleyVis mer

Du kan teste Bentley på glattisen

Men det koster: Priser fra 68.000 til 223.000 kroner ...

Denne glattkjøringen er hakket hvassere enn en runde på den lokale glattkjøringsbanen ...

Nylig presenterte erverdige Bentley sitt program for neste års glatteste Bentley-eventyr. Du har kanskje hørt om Disney on Ice? Den britiske bilfabrikanten er ikke mer beskjeden enn at de kaller glattkjøringen "Power of Ice". Og for ihuga Bentley-fans er det sikkert et eventyr som blir virkelighet om de får skli rundt på isen med drøye 500 hestekrefters Bentleyer under sessen.

Ihuga fan bør du i alle fall være for å rettferdiggjøre å betale den prisen: Fra 7.590 euro per person, opptil 24.980 euro for en deluxe familiepakke ... I norske kroner tilsvarer dette fra 67.863 til 223.350 kroner med dagens kurs.

Fra 560 til 610 hestekrefter

Det er ikke småbiler som står til tjeneste når Bentley inviterer til isfest. Gjestene vil få mulighet til å ratte og spinne med Bentley Continental-modeller med fra 560 til 610 hestekrefter.

Hvordan du skal få 610 hestekrefter til å feste seg til underlaget på noenlunde fornuftig måte, vil du få opplæring i før du treffer isen. Og læremestrene vet helt sikkert hva de driver med; det er teamet rundt den finske rallystjernen Juha Kankkunen som vil stå for opplæringen. Så er det opp til deltakerne å vise om det er noen som helst sammenheng mellom teori og praksis ...

Artikkelen fortsetter under annonsen

Med alle fire på glattisen

Finske vintereventyr

Den eksklusive glattkjøringen finner sted i den finske byen Ruka, som ligger 800 kilometer nord for Helsinki og 60 kilometer sør for polarsirkelen. I tillegg til å spinne rundt på isen i en bil, inkluderer pakkereisen også snøscooter- og hundesledeturer.

Det arrangeres i alt seks turer i løpet av sesongen 2009, alle i februar/mars, og alle av tre dagers varighet. Du kan sjekke nøyaktige datoer på Bentleys nettsider. Prisen inkluderer innenlandsflyvning fra Helsinki til Kuusamo flyplass, overnatting, mat og alle aktiviteter. Du må selv koste reisen fra hjemstedet ditt til Helsinki.

På testkjøring med Bentley bor du her, på Ruka Peak. Foto: Ruka Peak
På testkjøring med Bentley bor du her, på Ruka Peak. Foto: Ruka Peak Vis mer


Har du en partner som helst vil slippe bilkjøringen, men som gjerne vil henge rundt i Ruka i tre dager, er dette mulig for en rabattert pris; vedhengsprisen er på 3.500 euro (31.286 norske kroner). Går du for familiepakken, vil en egen assistent sørge for å aktivisere barna dine mens du freser rundt på et isbelagt vann.

Sted: Ruka, overnatting på Ruka Peak
Pris: Fra 7.590 euro (67.863 kroner) til 24.980 euro (223.350 kroner) for en deluxe familiepakke ...
På nett: bentleydriving.com

Bentley Continental til glattkjøringstjeneste ... Foto: Bentley
Bentley inviterer til naturopplevelser også, men opplevelser som dette kan naturligvis ikke garanteres. Foto: Bentley
Scootertur er del av programmet. Foto: Bentley
Hundene står til din tjeneste ... Foto: Bentley
På testkjøring med Bentley bor du her, på Ruka Peak. Foto: Ruka Peak
Ruka Peak. Foto: Ruka Peak
Power on Ice ... Foto: Bentley
Det krever sin sjåfør å tøyle 610 hestekrefter på glattisen ... Foto: Bentley


Her kan du også kjøre på is

Det er muligheter for å teste hestekrefter på isbane uten å betale Bentley-priser. Her er noen eksempler:

Golsfjellet

Rudskogen Motorsenter AS og Harald Huysman Racing arrangerer i samarbeide med BMW Norge, BMW Winter Experience på Golsfjellet. Her får du teste hele produktspekteret til BMW, det er scooterkjøring, rallybiler og muligheter for å sitte på med profilerte racingførere på lukket isbane.

Vinteropplevelsen går 2-3 uker hver vinter, med daglige aktiviteter. Du betaler for ett døgn, med ankomst på ettermiddagen dag én, og avreise på ettermiddagen dagen etter. I 2009 er det program i uke 9 og 10. Det er fremdeles noen ledige plasser, og det er åpent for enkeltinteressenter.

Sted: Golsfjellet, overnatting på Golsfjell Fjellstue
Pris: 6.900 kroner, overnatting, mat og aktiviteter inkludert.
På nett: rudskogen.no

Bilferie for de store

Nord-Sverige

Profesjonelle biltestere reiser til Arvidsjaur i Nord-Sverige for å teste bilens ferdigheter på vinterveg. Du bor på Hotell Edström, med tilhørende biltestbaner. Om vinteren går det direktefly fra flere tyske og andre europeiske byer, til Arvidsjaur flyplass i Lappland.

Selskapet Active Driving har opplegg for iskjøring i Arvidsjaur, Kiruna og Åre. Et tredagersopplegg i Arvidsjaur, hvor du får kjøre, skli og bremse med alt fra vanlige biler til snøscootere og spesialutrustede rallybiler, på den internasjonalt kjente isbanen. På grunn av at bilfabrikanter bruker isbaner i dette området til vintertesting av nye produkter, kan du bli pålagt fotoforbud på visse deler av opplegget. Men du er uansett ikke der for å fotografere ...

Sted: Arvidsjaur, overnatting på Hotell Edstöm
Pris: 12.500 svenske kroner, som tilsvarer 10.657 norske kroner. Mat, overnatting og alle aktiviteter er inkludert, men reisen til Arvidsjaur må du bekoste selv.
På nett: arcticdriving.com

Finland

Action Park i finske Saariselkä er en del av Test World, som tilbyr testbaner og testvirksomhet for testing av biler, dekk, skistativ, bildeler, motorolje, barnestoler for bil, mm. Test World gjennomfører også tester fra på oppdrag for en rekke europeiske magasiner og aviser. De har flere testbaner i området.

Action Park er din mulighet til å kjøre som en ekte testsjåfør på snø og is - i alle fall kan du jo prøve å gjøre det ... Du kan teste veggrepet i alt fra vanlige familiebiler til gokarts, crosskart og til ekte rallybiler som Subaru WRX med 300 hestekrefter.

Sted: Saariselkä, flere muligheter for individuell overnatting.
Pris: Vinterkjøring koster 540 euro (4.813 norske kroner) for tre timer, rallybilkjøring koster 460 euro (4.100 kroner) for tre timer, og sitte på i en rallybil koster 86 euro (766 kroner) for en runde på 3 kilometer.
På nett: actionpark.fi