Du får ikke lenger besøke Big Ben

Nye sikkerhetstiltak gir bare briter lov å komme opp og se den verdenskjente klokken.

 Foto: Britain on View
Foto: Britain on View Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Londons mest kjente landemerke er ikke lenger åpent for utenlandske turister. Big Ben og klokketårnet i Westminster stenges nå for alle som ikke er britiske statsborgere.

Bakgrunnen for sikkerhetstiltaket er den økte terrorfaren i London, skriver Daily Mail. Og britiske myndigheter ser seg ikke råd til å ha omfattende sikkerhetssjekker av turister som ønsker seg opp til The Great Clock, som er det egentlige navnet på Big Ben.

Ikke bare bare for briter heller

- Vi pleide å få mange utenlandske turister på besøk, men nå er det bare briter som får komme opp. Det ble bare for komplisert med sikkerhetssjekkene, sa Keeper of The Great Clock, Michael McCann, til Daily Mail.

Det er likevel ikke SÅ enkelt for briter å få en omvisning oppe i tårnet. De må søke om det hos sin lokale MP, altså den folkevalgte fra egen valgkrets. Og ventetiden er gjerne flere måneder, for det er bare totalt 50 personer som får besøke klokketårnet hver dag.

Westminster Cathedrals klokketårn er fortsatt åpent for alle. Foto: Wikimedia
Westminster Cathedrals klokketårn er fortsatt åpent for alle. Foto: Wikimedia Vis mer


To gode alternativer

Det finnes alternative steder å besøke for deg som vil få et litt luftig syn på London. Tvers over elven for Westminster ligger London Eye, pariserhjulet som gir en fantastisk utsikt over byen. Du kan også ta turen opp i klokketårnet til Westminster Cathedral. Den ligger like ved Westminster Parliament, og har en flott utsikt fra toppen.

Se her: Innsidetips til London

Video fra London Eye:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!