<I>Yahoo!</I> foreløpig fra ti av New Yorks drosjer.
Yahoo! foreløpig fra ti av New Yorks drosjer.Vis mer

Drosjer på nett

Skal du besøke New York kan du nå være så heldig å praie en taxi med internettilgang.

Nettavhengig? Surfegal? Sittende i en taxi i New York? Da kan du være så heldig å sitte i en av de ti første internettdrosjene i storbyen. Portalen Yahoo! og selskapet Medallion Financial Corp har gått sammen om å gi de første cab'ene nettilgang via snertne håndholdte datamaskiner fra Palm.

Lilla

Kun ti av de mer enn 12.000 drosjene i New York er altså utstyrt med nettilgang i første runde. Men de er til gjengjeld lette å gjenkjenne. Lilla Yahoo!-logo utenpå og lilla seter bak. Og selvsagt en snerten håndholdt datamaskin trygt festet til førersetet med streng. Det er en håndholdt maskin av typen Palm VII du vil finne i disse taxiene. Med den får du tilgang til nyheter, værvarsler og snart også aksjekurser.

Prosjektet er nylansert og varer i første omgang til mars neste år.

Ikke første gang

Dette høres kanskje svært nytt og spennende ut. Imidlertid er det ikke første gang amerikanske drosjer utstyres med nettilgang. Yahoo! hadde stor suksess med et lignende prosjekt i San Francisco fra september 1999 til mars 2000. Her ble taxiene utstyrt med bærbare PCer og nettilgang.

Hva er vitsen?

Er det noe poeng i å ha nettilgang i drosjen, kan man kanskje lure på? Den som har stått fast i køer som kan synes uendelige i New York vil nok si at nettilgang i drosjen absolutt har sin misjon. Men foreløpig blir det altså kun tilgjengelig for de få.

Billig reise?

Ferie til overs? I vår oppdaterte restplassoversikt finner du de siste og billigste reisene som er tilgjengelig på markedet. Ta en titt i Din Reiseguide og se hva andre synes om ditt reisemål. Her kan du også legge inn karakterer selv eller skrive et reisebrev!