Dropper dusteforbud

I kjølvannet av 11. september i fjor, ble sikkerheten skjerpet på flyplasser over hele verden. Skjerpet inntil grensen av det idiotiske. Nå droppes noen av de fjerneste reglene.

Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske myndigheter har nå gått bort fra en del av sikkerhetsforanstaltningene som ble innført etter terroraksjonene. Og det betyr neppe at det blir farligere å fly. Her er nemlig listen:

Kaffebeger kan amerikanske flypassasjerer igjen ta med gjennom sikkerhetskontrollen.
Kaffebeger kan amerikanske flypassasjerer igjen ta med gjennom sikkerhetskontrollen. Vis mer


  • En av reglene som droppes, er kravet om å spørre alle reisende følgende:
    "Har du hatt kontroll med bagasjen helt siden du pakket den?" og "Har noen du ikke kjenner bedt deg om ta med noe på flyet?

    Disse reglene har neppe gjort reisen sikrere, men har garantert kostet ansatte såvel som reisende både tid, og en smule irritasjon.

  • Negleklippere blir igjen tillatt i håndbagasjen. Vel og merke om de ikke er av typen med neglefil innebygd. Den er nemlig spiss, og kan brukes til våpen.
  • I USA blir det igjen mulig å ta med kaffekopper gjennom sikkerhetskontrollen. Det var det faktisk forbud mot i en lang periode.
Men ikke alle regler du muligens vil kicke på kuttes. Fortsatt håndheves nemlig forbudet mot å reise seg opp i flyet over Washington. I 30 minutter før landing i Washington, må alle passasjerer holde seg på plassene sine, og slik vil det fortsatt være.

Kilde: Telegraph.co.uk

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer