Dropp camping, neste gang bør du dra på glamping

Mugne telt, fuktige soveposer og maur i sokken er ikke lenger en nødvendig følge av campingferien. Nå er det teltliv med glamorøs tvist som gjelder. Skal du glampe i sommer?

Med malerier på teltveggen, i USA. Foto: Paws Up
Med malerier på teltveggen, i USA. Foto: Paws Up Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Glamping var forrige sommers nye reisetrend, og har du ikke prøvd, begynner mulighetene å bli mange. For den som ikke har fått det med seg: Glamping betyr glamorøs camping.

Glamping verden rundt

I Afrika er fenomenet utbredt. På camper bor safarigjester i lekkert innredede telt, gjerne med både innebygget bad, delikate senger og egne butlere som står til tjeneste døgnet rundt.

For eksempel Olonana i Kenya og Gorilla Forest Camp i Uganda. Eller Kirawira Camp på Serengeti i Tanzania.

Nær Uluru i Australia. Foto: Longitude 131
Nær Uluru i Australia. Foto: Longitude 131 Vis mer
Kobberbadekar i teltet,  takkskalduha. I Thailand. Foto: Four Seasons
Kobberbadekar i teltet, takkskalduha. I Thailand. Foto: Four Seasons Vis mer


Clayoquot Wilderness Resorts, British Columbia, Canada er et superluksuriøst alternativ på det amerikanske kontinentet. Glem jordgulv og fuktskader. Her er det persiske tepper og dobbeltseng. I Montana, USA, ligger Paws Up som for to år siden åpnet sin teltby, Tent City. Og hva annet enn luksus kan det kalles, når teltveggen er dekorert av oljemalerier, og gjestene følges opp av en egen campingbutler.

Australsk teltfinesse i outbacken finner du ikke langt fra Uluru (Ayers Rock). Her står 15 telt i jåleklassen på stylter. Longitude131 heter stedet. Også i Thailand kan du luksuscampe, i Four Seasons teltleir nord i landet, Tented Camp Golden Triangle. Stig ut av ditt håndhamrede badekar i kobber og ta en svipptur på elefant langs elva.

Flere fristelser

Fenomenet med luksuriøs camping ble på DinSide i fjor omtalt som "jappecamping".

>> Jappecamping

på Korsika, i Frankrike, i Storbritannia og Sveits mellom andre.

Så trendy har campinglivet blitt, at den nederlandske designstorheten Marcel Wanders nå har satt navnet sitt på en fritidskolleksjon fra Puma. Stiligere blir campinglivet knappest!

>> Campingutstyr med stil

Blir telt uansett for spartansk, kan du gå får en ekte Airstream.

>> Verdens kuleste campingvogn selges endelig i Europa