Drønnende disko-ferie

Diskotek i underetasjen er en glede for noen, en gru for andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uspesifiserte reiser er ikke som andre charterreiser. Men litt har du likevel krav på. Klagerne i denne saken bestilte reisen over telefon og mener derfor at opplysningene i katalogen ikke kan anses som en del av avtalen. Men er nemnda enig?

Diskotekstøy

Illustrasjonsbilde
Illustrasjonsbilde Vis mer

De ble innkvartert i rommet over diskoteket i hotellets kjeller. Derfra var det høylydt støy fra 01 til 06 om morgenen, og de hevder det var umulig å sove. Dag tre tok de opp problemet med reisearrangøren, og fikk flytte opp en etasje. Men de fikk ikke bytte hotell. De mener ferien ble ødelagt, og krever erstatning.

Saga Solreiser peker på at reisedokumentene inneholder formuleringer om at reisevilkårene er viktige, og at de kan bestilles fra Saga om man ikke kjenner dem fra før. I dette tilfellet reiste klagerne uspesifisert, og da er regelen at man kan innkvarteres hvor som helst på reisemålet. Det betyr også at man ikke vil varsles om byggestøy, trafikk, restauranter og diskotek i nærmiljøet. I den perioden klagerne bodde på dette hotellet, er det kun de som har klaget på støy fra diskoteket. Selskapet mener derfor at støyen ikke var mer plagsom enn man kunne forvente på et slikt bosted. Selskapet vil ikke gi prisavslag eller erstatning.

Spesielle regler for uspesifisert

En avtale om pakkereise omfatter det som kommer frem av bestilling, bekreftelse, opplysninger i katalog og prisliste. Avtalen i dette tilfellet ble inngått slik at klagerne kunne sette seg inn i vilkårene før betaling av depositum. Klagerne måtte således være forberedt på å få hotell der støy kunne forstyrre. Likevel kan ikke støy være uforsvarlig. I dette tilfellet står det påstand mot påstand hva gjelder støynivå. Siden selskapet ikke har fått tilsvarende klager fra andre, mener reklamasjonsnemnda for selskapsreiser at det sannsynligvis ikke var mer støy enn hva som er forsvarlig. Klagerne får ikke medhold, og ingen prisavslag.

Flere klagesaker

  • Her finner du flere klagesaker.
  • De dummeste klagene kan du lese her.
  • Nå kan du også klage på rutefly. Les mer om dette her.
  • Planlegger reisen med DinSide

    Assistanse får du på DinSide Reise. Charterreiser, fergeferien, flyreiser, valutakalkulator og reisetips fra leserne er noe av det du finner. Her er noen nyttige lenker:

  • Finn billige charterturer i restplassoversikten
  • Finn fergeavganger, priser og bestill billetter
  • Se lesernes reisetips, og kom med dine egne vurderinger i Reiseguiden
  • Hva koster det egentlig? Her er valutakalkulatoren